2023; een terugblik

2023; een terugblik

Goed, natuurlijk zitten we vandaag nog in 2023. Maar de laatste dagen van het jaar is het overal en altijd tijd om terug te blikken op wat het jaar gebracht heeft. Vandaag kijk ik daarom ook terug op het jaar 2023. Wat bracht het mij persoonlijk en op blog gebied?

Persoonlijk 2023

Het afgelopen jaar was een jaar van vallen en opstaan. Vooral een jaar van werken aan mezelf en persoonlijke groei. Want ik kan wel zeggen dat ik op bepaalde gebieden gegroeid ben het afgelopen jaar. En nee, dan bedoel ik niet mijn figuur, ook al is dat ook wel gegroeid. Nee, het afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld op mijn werk nieuwe dingen geleerd. Maar ook in het traject dat ik doorloop binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zo heb ik afgelopen jaar eindelijk weten te bereiken dat ik nachten door kon slapen. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar over het algemeen slaap ik nu wel mijn nachten door. En heb ik vrijwel geen nachten meer van maximaal 4 uur slaap. Dus dat is een hele grote winst voor mezelf.

2023 was ook een jaar van afscheid nemen van mijn lieve oma. Wat ging dat in juni toch ineens snel en wat kwam het onverwacht. Maar voor oma was het goed zo. Ook nam ik afscheid van het hondje waar ik veel op paste.

2023

Blog 2023

En dan mijn blog. Ik begon in 2023 op mijn gratis blog, maar in maart verhuisde mijn blog naar mijn huidige domein. Eindelijk weer een echt eigen plek op het internet die ik helemaal naar mijn smaak kan inrichten. En vanaf maart betekende dat dus werk aan de winkel om mijn blog bekend te maken en groter te groeien. Helaas waren er wel een paar blogdipjes, maar toch is mijn blog wel groter dan in 2022. In april zette ik de eerste stappen om als freelance tekstschrijfster aan de slag te kunnen in een eigen onderneming. Ik schreef mij in bij de KVK. Een lang gekoesterde droom van mij ging daarmee in vervulling.

Ik mocht in 2023 8714 bezoekers op mijn eigen domein verwelkomen en tot maart 1237 bezoekers op mijn gratis domein. Een snelle rekensom resulteert dus in 9951 bezoekers over het hele jaar. Een behoorlijke groei ten opzichte van de 3440 bezoekers in 2022. De meest gelezen artikelen op mijn blog zijn eigenlijk allemaal artikelen die over persoonlijke onderwerpen gaan. De top vijf ziet er als volgt uit:

  1. Vervroegd in de overgang
  2. Politie aan de deur
  3. 29 juli; ooit mijn mooiste dag
  4. Vakantie; voor het eerst alleen met mijn zoon
  5. Review: 2 beetjes meer

Statistieken

Het is altijd leuk om in december even terug te blikken op de jaarstatistieken van mijn blog. Zo zag ik bijvoorbeeld ook dat de meeste bezoekers van mijn blog uit Nederland komen. Op twee staat de Verenigde Staten, voor België. Dat vind ik dan wel weer grappig, want ik ga er niet vanuit dat de bezoekers vanuit de VS ook echt mijn blog lezen. Maar je weet maar nooit natuurlijk. Na België komen Duitsland en Ierland, ook zo’n land waarvan ik me afvraag of ze mijn blog kunnen lezen.

2024

In 2024 hoop ik mijn blog nog meer te kunnen laten groeien. Ik hoop volgend jaar toch zeker over de 10.000 bezoekers heen te komen over het hele jaar. En natuurlijk wil ik leuke en inspirerende artikelen blijven schrijven. Daarnaast zou ik het leuk vinden dat jij als lezer af en toe reageert op mijn artikelen. Of hier op mijn blog, of op de social media kanalen. Maar bovenal wil ik blijven schrijven. Voor nu wens ik jou alvast een hele fijne jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Afbeelding van Markéta Klimešová via Pixabay

Wat hoop jij dat 2024 jou gaat brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top