29 juli; ooit mijn mooiste dag

29 juli; ooit mijn mooiste dag

Ja, in 2011 was 29 juli de mooiste dag van mijn leven. Dat was namelijk de dag waarop ik ging trouwen. Het weer voorafgaand aan die dag leek een beetje op het weer van deze week. Regen, wind, vies gewoon. De nacht voor de grote dag sliep ik niet door een haan in de tuin van de achterbuurman. Ik kon dat beest zijn nek wel omdraaien haha. Maar de dag zelf was wel een mooie.

Vijf jaar

Op de dag dat wij elkaar het jawoord zouden gaan geven waren we precies vijf jaar samen. Voor ons een mooi moment om onze liefde om te zetten in een huwelijk. Daarnaast, en dat was voor ons ook wel belangrijk, was 29 juli 2011 een vrijdag. Vooral ik wilde graag op een vrijdag trouwen. Niet persé om de dag van de week, maar meer omdat mijn familie en vrienden uit de rest van het land zouden moeten komen. En Assen-Landgraaf bijvoorbeeld rijd je niet even voor de lol heen en weer op een dag. Aangezien men natuurlijk dan wel vrij zou moeten vragen van het werk, vond ik het persoonlijk fijner om een vrijdag als trouwdag te nemen zodat er maar één vrije dag gevraagd hoefde te worden voor de meeste mensen.

29 juli

Mondo Verde

Wij trouwden in Mondo Verde. Dat is een familiepark in Landgraaf gebaseerd op diverse wereldtuinen. Daarnaast hebben ze tegenwoordig ook veel dieren en attracties. Wij trouwden in het Italiaanse deel in de Toscaanse Villa. Dit ligt vrij vooraan in het park waardoor onze gasten ook niet heel ver hoefden te wandelen voor de ceremonie begon. Al voor het ja-woord hadden wij de mogelijkheid de eerste foto’s alvast te maken tegen de schuine grashellingen die leidden naar de villa. Na de ceremonie hebben we met onze gasten een toost uitgebracht bij de replica van de Trevi fontein, waar wij ook een muntje in de fontein mochten werpen.

Foto’s

Na de toost en het aansnijden van de bruidstaart gingen wij met onze fotograaf en zijn vriendin het park door om foto’s te maken. De vriendin van onze fotograaf had mijn haar en make-up gedaan voor die dag en dat was wel heel fijn dat ze mee was, want dan kon ze af en toe wat dingen corrigeren. En ze kon natuurlijk helpen met het goed leggen van de jurken. Want ja, wij waren allebei in een jurk. Dat zorgde overigens voor de ingang van het park al dat we vastgelegd werden door de nodige Chinezen die ook het park wilden bezoeken. Tja, twee bruiden is daar natuurlijk niet zo gewoon als in Nederland. En onze gasten? Die kregen een rondleiding door het park zodat zij zich niet hoefden te vervelen.

Eddy Zoey

Nadat we het park achter ons hadden gelaten gingen we naar de locatie waar we onze receptie en het feest zouden hebben. Wij hadden die avond één hele speciale gast. Of nou ja, hij had eigenlijk zichzelf uitgenodigd. In het jaar dat wij trouwden had Eddy Zoey namelijk opnames voor zijn programma De weddingcrasher en hij kwam dus ineens in een taart het podium op in de zaal. Of nou ja, ineens… Stiekem wisten wij wel dat hij zou komen, maar we moesten op dat moment doen alsof we van niets wisten. Tja, een actrice heeft er nooit echt in mij gezeten dus of mijn ‘verbazing’ over kwam durf ik te betwijfelen. In 2012 is die uitzending uiteindelijk op tv geweest. Dat was een ervaring waar wij nog heel veel met familie en vrienden over hebben gesproken na die tijd.

De echte Trevi fontein. Image by Jensie De Gheest from Pixabay

29 juli…

Inmiddels zijn wij niet meer samen. Dus 29 juli zal altijd een dag met een herinnering blijven. Een herinnering aan een mooie dag met stralend weer en een dag met een geweldige ervaring. Wat voelde ik me goed en mooi die dag. En dat is nou precies wat ik me wil herinneren van deze dag. Een dag met familie en vrienden, met een lach en een traan. Een dag die één van de mooiste dagen van mijn leven was.

Wat was jouw mooiste dag uit je leven?

4 thoughts on “29 juli; ooit mijn mooiste dag

  1. Wat mooi dat je dit, ondanks dat jullie niet meer samen zijn, viert als een dag gevuld met mooie herinneringen. De foto’s zijn ook beeldschoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top