Parkstad Plaza: werelds genieten

Parkstad Plaza: werelds genieten

Onlangs ging ik met mijn zoon uit eten. Hij wilde dit al heel lang heel graag en ik wilde dat ook wel, maar met een klein budget moet je daar toch echt voor sparen. En dat weet hij gelukkig. In de mei vakantie gingen we dan met zijn tweetjes uit eten.

Dagje samen genieten

We gingen die dag niet alleen uit eten, we hadden ook ’s middags een moment waarop we samen met en van elkaar konden genieten. Voorafgaand aan het eten gingen we namelijk eerst naar de film. De bioscoop ligt namelijk in hetzelfde complex als, Parkstad Plaza. Dit was aanvankelijk echt een wok restaurant en mijn zoon noemt het nu nog steeds het wok restaurant, dus dat was heel goed te combineren. En natuurlijk ook wel belangrijk als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Zo konden we twee dingen op één retour rit doen dus dat was extra fijn.

Parkstad Plaza

Toen de film afgelopen was gingen we naar het wok restaurant. We waren een paar minuten eerder dan we gereserveerd hadden, dus hadden we nog even tijd voor een vlug “tripje” naar Parijs waar we een foto maakten van ons bij de Eiffeltoren. Wat wel grappig was overigens toen ik na mijn vakantie weer aan het werk ging was om te horen dat niet alleen mijn oma, maar ook klanten dachten dat ik echt naar Parijs geweest was met mijn zoon.

Parkstad Plaza

Genieten met een grote G!

Het was heerlijk om mijn zoon te zien genieten zowel tijdens de film als ook tijdens het eten. Het was heel gezellig en waar hij normaal nog wel eens speelt met zijn eten deed hij dat nu helemaal niet. En dat was natuurlijk ook wel weer heel erg fijn. En het voelde zo goed om dit met mijn zoon te kunnen doen. Echt samen te kunnen genieten en samen weer een nieuwe herinnering maken. Toen we in de bus terug naar huis zaten zei mijn zoon tegen mij, terwijl hij mij een knuffel gaf:

Mammie, ik vond het heel erg fijn dat we samen een hele leuke dag hebben gehad. Dit zou ik elke dag wel willen!

En dat is toch waar je het voor doet? Dat bevestigt voor mij maar weer dat het geven van liefde en maken van herinneringen veel belangrijker is dan je financiële situatie. Maar goed, terug naar Parkstad Plaza. Wanneer je het restaurant binnenkomt loop je naar de kassa’s. Ik had online gereserveerd en hoefde daarom alleen nog af te rekenen. Dat kan zowel met de pin als ook met contant geld, net wat jij fijn vindt. Je kunt een keuze maken uit een all-in arrangement van twee of drie uur. Daarbij zit dan uiteraard het eten en vrijwel alle alcoholvrije dranken. Wanneer je graag een glaasje alcohol wilt nuttigen, dan kan je drankmuntjes bijkopen voor € 1,50 per stuk.

Werelds genieten

Na het inchecken bij de kassa krijg je een boardingpass mee waar je tafelnummer op staat, je arrangement en de tijd waarop je binnen bent gekomen. Deze pass geef je aan een medewerker die je vervolgens naar je tafel brengt. En dan kan het echte genieten beginnen. Er is keuze uit de volgende keukens:

  • Rome
  • Tokio
  • Fresh Market
  • Las Vegas
  • Parijs
  • Shanghai
  • Wok street
  • Teppanyaki street
  • Sweet Bakery

Keuze genoeg dus om voor iedereen voldoende mogelijkheden te hebben. Wanneer je een voedselintolerantie hebt, dan staat het personeel van Parkstad Plaza graag voor je klaar om je van advies te voorzien en je de allergieën kaart te tonen. En voor de kleinste gasten is er natuurlijk ook een kids hoek met patat (of friet als je dat liever zegt), kipnuggets, kleine frikadelletjes en noem maar op.

Kinderen klaar? Spelen maar!

Wanneer de kinderen klaar zijn met eten, dan hebben ze de mogelijkheid om via een glijbaan, of via een trap overigens, de ballenbak in te gaan die onder het restaurant ligt. Daar is een grote ruimte ingericht speciaal voor de jonge gasten, waar ze kunnen spelen. Maar ze kunnen er bijvoorbeeld ook koekjes bakken en soms zijn er extra activiteiten waarbij ze bijvoorbeeld geschminkt kunnen worden.

Hulp op wielen

Bij Parkstad Plaza hebben ze ook een heel bijzonder personeelslid. Of nou ja één? Ik heb er in elk geval twee gezien. Namelijk een hulpje op wielen. Een robot die de vuile vaat dat is opgehaald door personeel naar de keuken brengt. Heel grappig om te zien. Ook hoe die robot toch ook probeerde om gasten te ontwijken door iets van de route af te buigen op zijn weg naar de keuken of terug naar de standplaats.

Wil jij Parkstad Plaza ook eens bezoeken of wil je gewoon meer over dit restaurant weten? Kijk dan eens op hun website.

Ben jij al eens bij Parkstad Plaza geweest? Welke keuken spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top