Een herinnering maken doe je samen

Een herinnering maken doe je samen

Mijn zoon kreeg van mij op zijn verjaardag iets wat hij vanaf nu elk jaar sowieso krijgt. Misschien niet altijd op zijn verjaardag, misschien soms wel eerder. Maar wel iets wat ik mooi en belangrijk vind. Het gaat namelijk om het maken van herinneringen.

Onbetaalbaar

Het maken van herinneringen met je kind is natuurlijk onbetaalbaar. Wanneer je ergens heen gaat waarvan je weet dat je kind het leuk vindt, dan heb je daar eigenlijk alles voorover. Mijn zoon heeft een mega goed geheugen en kan me vaak precies vertellen waar hij iets heeft gezien, gehoord of opgemerkt. Van de details dus. Ik daarentegen moet het meer hebben van het grotere. Bijvoorbeeld ons bezoek aan het Thermenmuseum in Heerlen, mijn zoon kan mij precies vertellen hoe het Romeinse Badhuis daar eruit zag. Welk bad waar zat en dergelijke. Ik niet, ik weet het ongeveer, maar niet precies. Ik weet daarentegen vaak wel weer precies het gevoel dat ik kreeg op het moment dat ik ergens was.

herinnering
Afbeelding van Michal Jarmoluk via Pixabay

Tastbare herinnering

Maar naast een onbetaalbare herinnering in de zin van de beleving en het gevoel van dat moment, vind ik het ook fijn om een tastbare herinnering te hebben. Zodat we altijd eens terug kunnen kijken naar wat we eigenlijk gezien hebben. Of gedaan hebben. Daarom maak ik nu ieder jaar voor mijn zoon een fotoboek met foto’s van activiteiten die we in dat jaar samen hebben gedaan. Zo kan hij altijd terugkijken op wat we samen beleven en blijven de herinneringen ook tastbaar.

Souvenir

Naast de foto’s en de geestelijke herinnering kopen mijn zoon en ik vaak ook een tastbare herinnering in de vorm van een souvenir. Mijn zoon spaart namelijk pins en magneten. Dus wanneer het kan dan kopen we vaak of een pin of een magneet van de locatie waar we geweest zijn. En als dat er niet is, dan zijn er vaak wel pakketjes met kaarten die te koop zijn. Die bewaren we dan in een mapje om terug te kijken. De pins zitten nu nog in een bakje, maar daar gaan we binnenkort samen een mooie canvasdoek mee maken en de magneten gaan op de koelkast.

Hoe zorg jij voor het maken en bewaren van herinneringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top