Delen over je blog als introverte vrouw

woman in black long sleeve shirt

Delen over je blog als introverte vrouw

Ik heb natuurlijk mijn blog en merk dat ik langzaam meer en meer bezoekers krijg, dat er echt een gestage groei is. Maar dat komt echt niet allemaal door mij. Waarom niet? Ik ben zelf een nogal introverte vrouw en vind het lastig om dingen te delen over mijzelf. En dus ook over mijn blog.

Open als schrijfster

Ik introvert? Ja inderdaad. Niet als schrijfster overigens, want schrijven kan ik wel. Wanneer ik mijn vingers over de toetsen laat gaan, dan komen de teksten bijna als vanzelf. Net zoals wanneer ik een pen over papier laat gaan trouwens. Want ja, regelmatig schrijf ik mijn blogs ook eerst op papier voordat ik ze overtyp. En als schrijfster durf ik mij ook kwetsbaar op te stellen en te schrijven over wat ik beleef en wat er in me om gaat. Maar praten… Dat is dan weer iets heel anders.

introverte
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Geen woorden

Ik vind het vaak lastig om woorden te vinden. Woorden over wie ik ben, maar ook woorden over waar ik mee bezig ben. Ik vind het lastig om mezelf te promoten en mijn blog te promoten. Soms kan ik het er wel tussen neus en lippen door benoemen en dan is het natuurlijk aan de luisterende partij om daar wel of niet op in te gaan. Of ik benoem wel dat ik een blog heb, maar laat het daar verder dan bij. Waarom? Niet omdat ik me ervoor schaam, nee ik ben eigenlijk best wel trots op mijn blog. Maar vooral denk ik omdat ik dan ook moet vertellen waar ik over schrijf en dat soort dingen. En dat vind ik dan weer lastiger want als ik vertel dat ik schrijf over mijn onvervulde kinderwens, mijn echtscheiding of wat dan ook, dan is er een kans dat mensen daarover door gaan vragen.

En dat wil ik voorkomen. Want dan moet ik mezelf kwetsbaar opstellenen gaan praten over mijn gevoel. En daar zit het hem nou net, ik vind het heel moeilijk om te praten over mijn gevoel, omdat ik niet weet welke woorden ik aan mijn gevoel moet geven. Of überhaupt om te weten wat ik voel. En dat maakt het voor een introverte persoon zoals ik best lastig.

Mijn blog delen

Hoe deel ik mijn blog dan wel? Nou ja, vooral via mijn social media kanalen. En daarnaast blijf ik op zoek naar manieren om mijn blog toch meer bekendheid te laten geven. Want dat verdient ze vind ik. Dat verdien ik. Ik hoop over enige tijd in elk geval visitekaartjes te kunnen laten drukken die ik dan kan verspreiden. Dat kan in elk geval al helpen om mijn blog en mijn onderneming als schrijfster groter te laten worden en meer bekendheid te geven. Maar wanneer jij tips hebt, dan zou ik het natuurlijk heel fijn vinden als je die met me wilt delen.

Ben jij een introverte of extraverte persoon?

8 thoughts on “Delen over je blog als introverte vrouw

  1. Herkenbaar. Ik ben zelf ook meer een introvert type dat zich alleen bij bepaalde personen echt opent. De laatste jaren gaat dat overigens steeds beter.

    Je schrijft in je artikel dat mensen dan mogelijk gaan doorvragen en dat je dat op dat moment eigenlijk wilt voorkomen. Ik snap wat je bedoelt, maar misschien kun je, als mensen dan inderdaad doorvragen waar je dan zoal over schrijft, zeggen: nou ja, dat kun je dus allemaal nalezen in m’n blog. ?

  2. Ik ken eigenlijk geen enkele blogger doe zichzelf ziet als een extravert persoon. Ik denk dat je dan sneller kiest voor vloggen.

  3. Ik ben beide, heel erg graag op me zelf, vooral tijdens het bloggen. Maar onder de mensen aanwezig, dan ben ik iets drukker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top