Een kinderfeestje geven met weinig budget

Een kinderfeestje geven met weinig budget

Je zoon of dochter is jarig en wil graag een feestje geven. Maar hoe ga je dat doen als je weinig budget hebt? Wat kan je doen, hoe doe je het met taart en eten? Ik ga vandaag met je kijken naar mogelijkheden die je hebt. Want je moet in deze niet naar beperkingen kijken maar naar mogelijkheden.

Sparen

Wat ik zelf doe sinds begin dit jaar is dat ik elke week één euro apart leg in het mapje dat ik gebruik voor het cashstuffen. Na een jaar heb ik dan dus €52 gespaard. Niet genoeg om een duur feestje van te geven, dat is waar. Maar het zorgt wel dat ik een klein budget ga creëren waar ik onder andere de taart of cupcakes van kan maken. En ik kan daarmee bijvoorbeeld patat en snacks in huis halen die ik in de oven kan bakken. En niet te vergeten een paar flessen limonadesiroop zodat er genoeg drinken is.

kinderfeestje
Afbeelding van Shell brown via Pixabay

Themafeestje

Natuurlijk is het leuk wanneer je een kinderfeestje organiseert om met een thema te werken. Mijn zoon houdt op dit moment heel veel van dinosaurussen en wil heel graag archeoloog worden later. Dat is natuurlijk best heel goed te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld je huis in elk geval al versieren met afbeeldingen van dinosaurussen die je uitprint van internet. Of, als je heel creatief bent, die je zelf getekend hebt. Wat ook leuk is, is om dan zelf dinosaurussen te gaan beschilderen. Dat vergt natuurlijk wel enige voorbereiding. Allereerst is het dan wel nodig om een aantal mallen in huis te halen zoals bijvoorbeeld deze:

Het gieten van de dino’s kan je dan beter vooraf zelf al doen aangezien er een droogtijd van 3 uur is. Tijdens het feestje kunnen de kinderen dan de dino’s beschilderen en deze na het feestje mee naar huis nemen. Dan hebben ze ook gelijk een aandenken.

Spelletjes parcours

Wat je ook kunt doen, bij voorkeur bij mooi weer, is een spelletjes parcours uitzetten buiten. Dan kan je zelf stempelkaarten maken die afgestempeld moeten worden wanneer de kinderen één van de spelletjes gedaan hebben. Als de stempelkaart dan vol is dan kan je ze een medaille geven. Die krijg je voor een klein prijsje bij de Action. Je zou dan zelf van te voren de medaille nog kunnen opleuken aan de achterkant met een sticker die je zelf gemaakt hebt. Of je gaat voor een potje bingo waarbij je leuke kleine prijsjes uitdeelt.

Afbeelding van Romi_Lado via Pixabay

Klein is fijn

Onthoud vooral dat het er bij een feestje om gaat dat je kind een onvergetelijke dag heeft. En wanneer dat zo is, dan geniet je als ouder toch ook meteen? En voor kinderen is het echt niet het belangrijkst dat ze gaan jumpen, bowlen of weet ik het wat. Misschien is het thuis juist wel fijner zelfs.

Wat doe jij met een kinderfeestje?

3 thoughts on “Een kinderfeestje geven met weinig budget

  1. Kinderfeestjes hoeven niet altijd groot en extreem te zijn. De meeste feestje in mijn tijd waren gewoon thuis of bij een bijzondere verjaardag zwemmen/bowlen/naar de MAC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top