Patricia Heres; 1 jaar later

Patricia Heres; 1 jaar later

Nog een paar dagen en dan bestaat mijn blog al één jaar. Reden dus om terug te kijken op wat het afgelopen blogjaar mij opgeleverd heeft. En om terug te kijken naar waarom ik opnieuw was gestart met bloggen en of die reden nu nog steeds past bij mijn blog.

Blog intentie

Elf maanden geleden schreef ik een artikel waarin ik mijn blogdoelen uiteen zette. Ik gaf toen aan dat ik het fijn vond dat er een plek was waar ik kon schrijven over wat ik meemaakte in het leven en waar ik ook reviews kan delen van dingen die ik bezoek. Dat is nog steeds zo. Ik vind het nog steeds heel fijn om een plek te hebben waar ik gewoon kan delen wat ik wil. Maar mijn blog is natuurlijk niet meer alleen een plek waar ik kan delen. In het afgelopen jaar heb ik ook meer informatieve artikelen met je gedeeld en tips over vakantie bestemmingen.

één jaar
Foto door J. Kelly Brito op Pexels.com

Blogdoelen

Één van mijn doelen was om mijn blog te laten groeien. En dat is gelukt. Mijn blog is nog niet zo groot als ik zou willen, maar dat lukt ook niet in één jaar. Maar van een paar lezers ben ik in elk geval al gegroeid naar meer dan 1000 lezers per maand en daar ben ik al heel blij mee. En natuurlijk hoop ik dat de groei dit jaar enorm door gaat zetten en dat ik wellicht een volgende mijlpaal kan behalen, waardoor ook meer nieuwe mogelijkheden op het gebied van mijn blog kunnen gaan ontstaan. En het blijft natuurlijk zo dat jij als lezer van mijn blog daarbij kunt helpen door artikelen van mij te delen in je eigen vriendenkring. Want ik bereik natuurlijk niet al jouw vrienden.

Zichtbaarheid

Een andere manier die ik meer ga inzetten rondom het verkrijgen van bezoekers naar mijn blog is mijn zichtbaarheid. Ik ga meer content maken voor op social media, zodat ik ook daar bezoekers beter kan bereiken en nieuwe bezoekers naar mijn blog kan laten komen. Dat gaat natuurlijk niet over één nacht ijs, daar is best wel even wat werk voor nodig, maar ik ben bereid om me daarvoor in te zetten. Het komt dan immers niet alleen mijn blog ten goede, maar maakt mij ook meer en breder zichtbaar als freelance tekstschrijver. En zo sla ik dan dus twee vliegen in één klap. En meer zichtbaarheid voor mijn schrijverschap en meer zichtbaarheid voor mijn blog.

Interactie

Wat ik wel nog graag meer zou willen is interactie op mijn blog. Dus reacties van jou als lezer op mijn artikelen en ik wil zelf meer gaan reageren op de reactie die jij als lezer achterlaat. En dat wil ik gaan doen vanaf dit artikel. Ieder artikel eindig ik altijd met een vraag waar jij, als je wilt op kan reageren. Of misschien wil je juist wel iets heel anders met me delen na het lezen van een artikel. Voel je vrij om te reageren, elke reactie is welkom! Het meer reageren van mijn kant geldt overigens ook voor mijn social media kanalen. Want ik ben me er wel van bewust dat als ik groter en zichtbaarder wil zijn met mijn blog, ik ook meer aan interactie met jou, mijn lezer, moet aangaan. Dus op naar een nieuw jaar waarin groeien in zichtbaarheid centraal staat!

Welke artikelen lees jij het liefst op mijn blog?

5 thoughts on “Patricia Heres; 1 jaar later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top