5 keer mijn favoriete podcasts

5 keer mijn favoriete podcasts

Podcasts, jij luistert ze misschien ook wel. Ik luister ze vaak als ik aan het werk ben voor mijn blog. Gewoon om wat op de achtergrond te hebben, maar soms ook om inspiratie op te doen. Vandaag neem ik je mee in mijn favoriete podcasts op Spotify.

Waarom Spotify?

Ik luister via Spotify omdat ik dat eigenlijk al jaren doe. En omdat ik niet wil betalen voor iets als het ook gratis kan. Bovendien heb ik nog lang niet alles op Spotify gehoord, al is mijn favoriete podcast helaas wel over gegaan naar concurrent Podimo. En dat snap ik ook wel, want ik begrijp best dat makers van podcast daar ook graag aan willen verdienen. Dat wil ik immers ook met schrijven. Maar naar welke podcasts luister ik dan graag?

podcasts
Afbeelding van Maciej via Pixabay

1. De Holleeder podcast

De allereerste podcast die ik luisterde was de Holleeder podcast. Aanvankelijk een podcast over de persoon, het verhaal en de zaak van, inderdaad, Willem Holleeder. Maar naarmate die proceszaak langer duurde werden er meer en meer zaken besproken over actuele processen waaronder ook het Marengo proces. Veel van deze podcasts heb ik geluisterd totdat… deze podcast verder ging als “de nieuwe Willem” op Podimo. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik hem op Spotify nu ook niet meer kan vinden. Op Podimo vind je hem nog wel.

2. Moorden in het Noorden

Ook een podcast die inmiddels op Podimo te vinden is, maar ik luister deze nog op Spotify. Deze podcast gaat over moordzaken die gepleegd zijn in Scandinavië. De beschrijving op Spotify vertelt:

Een vrouw die een week voor haar huwelijk op mysterieuze wijze verdwijnt. Twee tieners plannen een moord via sms. Een paar vriendinnen op de vlucht voor de politie van Finland naar Denemarken. Moorden in het Noorden vertelt de verhalen van de meest sensationele, huiveringwekkende en spectaculaire moordzaken in Scandinavië.

3. De positieve psychologie podcast

Deze podcast vind ik vooral heel leuk om naar te luisteren door de manier waarop Eline Verbeek spreekt. Ze is heel duidelijk in wat ze wil delen en doet alles met een persoonlijke touch. Zelf schrijft ze op Spotify over haar podcast:

Dé podcast over positieve psychologie, persoonlijke ervaringen en tips voor een positieve mindset en een overall gelukkiger leven!

Eline Verbeek

4. Drenthe toen

Tja, deze kan natuurlijk niet helemaal ontbreken in mijn lijstje met favoriete podcasts. Als Drents meisje vind ik het fijn om ook over het verleden van mijn provincie meer te weten en te beluisteren. Vooral de afleveringen over Kamp Westerbork vond ik erg interessant. Overigens zag ik bij het schrijven van dit artikel dat het herinneringscentrum Westerbork nu een eigen podcast gestart is. Dus die staat nu op mijn lijstje te luisteren podcasts.

5. ValenTTino Rossi – Rossi koning van de TT

Nee, geen schrijffout in de titel. Die dubbele T staat er bewust. Dezze podcast is gemaakt vanwege het afscheid van de GOAT motorcoureur; Valentino Rossi. Ereburger van Assen en een groot liefhebber van het TT-circuit. GOAT staat trouwens voor Greatest Of All Times. En dat is hij in de motorsport wereld. En hij was altijd mijn favoriete motorcoureur.

Wat is jouw favoriete podcast?

6 thoughts on “5 keer mijn favoriete podcasts

  1. Waar ik naar luister, leef je mooiste dromen, koffie en co, Tommie in de zorg, Paul de leeuw en nu door de ogen van de koning

  2. Ik kan je geen favoriet noemen 🙂
    Ik luister geen podcasts. Wel eens een poging gedaan hoor. Maar ik grijp al snel terug naar gewoon muziek…

  3. Ik luister eigenlijk naar geen pod casts. Ben wel benieuwd naar eentje met de deelnemers van love is blind, netflix serie. Maar zelf luister ik liever naar de radio.

  4. Lang leve Spotify! Naar podcasts luister ik eigenlijk niet omdat ik er geen tijd voor heb maar het klinkt erg interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top