Elke woensdag: Gedicht van de week

Elke woensdag: Gedicht van de week

Nieuw op mijn blog: Vanaf nu vind je elke woensdag een gedicht van de week op mijn blog. Waarom? Omdat ik al jaren gedichten schrijf. Een deel daarvan is verschenen in mijn drie gedichtenbundels, maar ik heb nog veel meer gedichten geschreven die ik met je kan en wil delen. Waarover schrijf ik dan?

Hoop, geloof & liefde

Dit was mijn eerste bundel die verscheen in 2007. Het gedicht van deze week komt uit deze bundel. De uitgever schreef hierover:

Een gevoelswereld in woorden. Diepzinnig, inlevend, emotioneel. Maar het wordt nooit moeilijk in deze bundel van Patricia Heres. Ze staat stil bij emoties als angst, verdriet, boosheid, en ook blijdschap. Ze gebruikt de taal als haar uitlaatklep. En iedereen zal haar begrijpen, zal haar invalshoeken herkennen. Want, zoals gezegd: haar woorden raken omdat ze het haar lezers niet moeilijk maakt. ‘Hoop, geloof & liefde’ is daardoor een mooie, veelzijdige bundel.

Uitgeverij Boekscout

Deze bundel is nog steeds te koop en kost € 13,49 exclusief verzendkosten.

Verwachting ~ Lesbisch ouderschap en onvoorwaardelijke liefde

Dit is de titel van mijn tweede gedichtenbundel uit 2014. Een bundel over de periode voor, tijdens en na de zwangerschap van mijn toenmalige partner. Hierover schrijft de uitgever:

In deze bundel staan lesbisch ouderschap en onvoorwaardelijke liefde centraal. De bundel neemt de lezer mee door een periode van het proberen te vervullen van een kinderwens, door een zwangerschap, naar uiteindelijk de geboorte van een baby. Door de inleidende teksten en de bijbehorende gedichten is dit een hele persoonlijke bundel, waarin zowel de machteloosheid die soms gevoeld kan worden, maar ook de trots duidelijk merkbaar is.

Uitgeverij Boekscout

Deze bundel kost € 14,45 exclusief verzendkosten en is ook nog steeds te bestellen.

Licht na het donker ~een depressie na een onvervulde kinderwens

Dit is mijn, voorlopig, laatste gedichtenbundel en deze verscheen in 2021. Deze bundel, de ondertitel zegt het al, gaat over de depressie die ik had nadat mijn kinderwens onvervuld zou blijven. Hierover schrijft de uitgever:

Rauw, eerlijk, intens en ontroerend. Dit zijn slechts enkele kenmerken van deze bijzondere gedichtenbundel. Een bundel waarin Patricia Heres, vanuit haar eigen depressie door een onvervulde kinderwens, met haar gedichten een stem vormt voor velen die niet op kunnen brengen wat hun onvervulde kinderwens met hen doet. De gedichten worden vooraf gegaan door een korte toelichting, waardoor ieder gedicht harder binnenkomt. Deze bundel biedt niet alleen steun aan lezers, het creëert ook begrip bij de omgeving van mensen met een onvervulde kinderwens.

Uitgeverij Boekscout
gedicht

Deze bundel is natuurlijk ook via de uitgever te bestellen maar… deze staat ook op bol.com. En daar ben ik best wel trots op. Deze bundel kost € 16,99, inclusief verzendkosten.

Ben jij een liefhebber van gedichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top