Pasen 2023

Pasen 2023

Ook dit jaar is het natuurlijk weer Pasen. Sterker nog, dat duurt nog maar twee dagen, want vandaag is het Goede Vrijdag. Dat betekent dat veel mensen vandaag en morgen nog de laatste aankopen gaan doen voor het paasontbijt of andere manieren van samenzijn met familie. Maar wat is eigenlijk de betekenis van Pasen? Wie weet dat nog?

Vrije dagen en eieren

Ik denk dat voor veel mensen Pasen gelijk staan aan twee dagen vrij. Of de dagen worden in verband gebracht met eieren eten. Veel eieren meestal. En ja, het is fijn om even vrij te zijn en even met familie of vrienden samen te zijn zonder op de klok te moeten kijken omdat je moet werken.

pasen
Afbeelding van Joshua Choate via Pixabay

Nieuw begin

Pasen is voor mij ook een nieuw begin. De natuur ontwaakt nu echt uit haar winterslaap. Bomen worden weer groen, bloemen gaan weer bloeien, laten hun schoonheid weer zien. De zon gaat weer meer en meer schijnen en vooral nu ook de dagen zichtbaar weer langer worden is dat duidelijk merkbaar. Niet alleen aan de temperaturen, maar ook aan de klederdracht op straat. Dikke jassen verdwijnen en maken plaats voor veelal fleurige kleuren. Kortom; het is duidelijk voorjaar.

Mijn paasdagen

Mijn paasdagen dit jaar bestaan uit een dag samen met mijn zoon en een dag deels alleen. En dat is prima. Met mijn zoon ga ik eerst eens uitslapen en dan heerlijk ontbijten ’s morgens. Daarna gaan we weg en brengen we de middag en avond bij iemand anders door. Tweede paasdag gaat mijn zoon ’s morgens naar zijn andere moeder zodat hij daar ook aan kan schuiven aan het paasontbijt. Of de brunch of… ik weet niet wat zij gepland hebben en dat is natuurlijk ook prima. Ik hoef en wil niet alles weten.

Mijn Tweede paasdag zal voor een deel bestaan uit het schrijven van artikelen voor mijn blog, het uitzetten van content voor social media en het schrijven van mijn e-book. Later op de dag ga ik dan waarschijnlijk naar een paar dierbare vrienden zodat we daar nog even gezellig kunnen eten en kletsen. Kortom, mijn dagen zijn goed gevuld.

Paasdecoratie

Vorig jaar had ik mijn woning echt versierd voor Pasen. Dit jaar niet. Ik heb wel wat in huis staan, maar geen hele paasboom ofzo. Gewoon omdat ik daar dit jaar geen zin in had. En dat is prima. Daarnaast heb ik ook niet extreem veel chocolade eitjes in huis gehaald. Ik kwam begin dit jaar nog eitjes tegen van vorig jaar haha. Maar ben jij nog op zoek naar decoratie of iets dergelijks voor Pasen 2023? Of heb je alles al in huis?

Hoe vier jij Pasen dit jaar?

2 thoughts on “Pasen 2023

  1. Mijn paastak staat al een tijdje. Verder heb bijzondere dingen met Pasen. Ook eten doen we niet anders dan gewone weken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top