Geluisterd: Wenskind ~ Gaby Rasters

Geluisterd: Wenskind ~ Gaby Rasters

Vandaag op mijn blog een review van een boek dat binnenkort verschijnt. Een boek en ik schrijf in de titel geluisterd? Ja, inderdaad. Hoe dat zit lees je in dit artikel. En natuurlijk wat ik van het boek vind!

Cadeautje

Omdat ik klant ben van Essent en gebruik maak van het thuisvoordeel, krijg ik zo nu en dan een cadeautje van Essent. Zo kreeg ik onlangs twee maanden gratis Bookchoice cadeau. Ik kende Bookchoice nog niet, maar besloot de code die ik kreeg te verzilveren. En daar heb ik zeker geen spijt van! Bij Bookchoice krijg je elke maand een selectie van 8 boeken die je kunt downloaden als e-book en als luisterboek. Net wat jij het prettigst vindt. Vanuit Essent kreeg ik voor de maanden november en december gratis boeken en ik was eigenlijk gelijk verkocht. Ik vind het heerlijk om te luisteren naar een boek wanneer ik bijvoorbeeld aan het wandelen ben. Of wanneer ik aan het schrijven ben op mijn blog. Grote kans dat ik dan uit de luidspreker van mijn laptop een boek laat komen.

Ook de maand januari kon ik via een cadeau code verzilveren. In de maand januari was één van de, door Bookchoice, geselecteerde boeken het boek Wenskind van Gaby Rasters. Ik weet niet waarom, maar zonder meer over het boek te lezen sprak de titel me al aan en besloot ik het als luisterboek te downloaden.

wenskind

Wenskind

Nou ja, ik denk dat ik stiekem wel weet waarom het me zo aansprak. De ondertitel die op de cover van het boek te lezen is vertelt eigenlijk in één zin waar het boek over gaat:

Wat als je grootste verlangen ook je grootste verdriet is?

Eerder schreef ik natuurlijk al over mijn grootste verlangen. Een verlangen dat ook een hele tijd mijn grootste verdriet geweest is. Een verlangen waar ik nog regelmatig mee “geconfronteerd” word, ook al zijn de scherpe randen van de pijn er inmiddels wel vanaf. Het boek Wenskind gaat over drie gezinnen die door gebeurtenissen in het leven met elkaar verbonden zijn. Op bol.com vind je de volgende samenvatting:

“‘Wenskind’ van Gaby Rasters is een rauw en realistisch verhaal over het verlangen naar een kind maar ook over de kwetsbaarheid die samengaat met het ouderschap. Chelsea raakt op jonge leeftijd zwanger en beseft al snel dat ze het niet alleen kan. Charlotte en Jasper verwachten een kindje, maar de zwangerschap loopt totaal anders dan verwacht. Nicole en Sjoerd hebben een grote kinderwens en zijn dan ook door het dolle heen als Nicole na een intensief proces zwanger raakt. Maar ook zij ervaren dat tijdens een zwangerschap niets vanzelfsprekend is. Al deze levens raken in dit aangrijpende verhaal vervlochten en leveren een indrukwekkende roman op.”

Herkenning

Voor mij bracht het luisteren naar het boek veel herkenning. Herkenning over het hebben van een kinderwens en de reis die af te leggen is om deze wens in vervulling te laten gaan. Maar ook herkenning in het verdriet wanneer die reis anders gaat dan gehoopt. Eigenlijk was het hele boek gewoon één en al herkenning voor mij. Maar ook wanneer je geen, actieve, kinderwens hebt, is dit boek zeker een aanrader. Het boek Wenskind verschijnt op 1 februari, maar is nu al te reserveren via onder andere bol.com.

Gaby Rasters

Gaby Rasters, schrijfster van dit boek heeft nog veel meer boektitels op haar naam staan. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik haar nog niet kende, maar na Wenskind ben ik zeker benieuwd naar haar andere boeken. Op haar website schrijft Gaby dat schrijven haar passie is, haar uitlaatklep, haar droomwereld en haar verslaving. Dat merkte ik ook bij het luisteren naar Wenskind. Doordat Gaby haar passie in het boek heeft gestopt kan je ook bijna niet stoppen met luisteren. Zeker een aanrader dus wat mij betreft!

Kende jij de boeken van Gaby Rasters al? En ga jij Wenskind lezen?

One thought on “Geluisterd: Wenskind ~ Gaby Rasters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top