Casa di Beau

Casa di Beau

Het is één van de programma’s op televisie waar ik graag naar kijk. Casa di Beau. Ik neem eigenlijk elke aflevering op om te kunnen kijken wanneer het mij uitkomt. Waarom ik het een mooi programma vind en wat me raakt? Dat vertel ik je vandaag.

Beau van Erven Dorens

Naast Casa di Beau kijk ik ook vaak naar de talkshow van Beau ’s avonds. Ik ben geen fan van hem, maar vind het wel altijd mooi om te kijken hoe hij een interview in gaat met zijn gasten of hoe hij omgaat met, bijvoorbeeld, onverwachte situaties. En hoe hij daarna weer overgaat tot de orde van de dag. Bijvoorbeeld met het “incident” rondom de tafelplakker. Maar ook over de wijze waarop hij in gesprek gaat over meer gevoelige onderwerpen.

Casa di beau

Humor

Natuurlijk ken ik hem ook van zijn tijd in RTL Boulevard waarin hij regelmatig de slappe lach had. Samen met co-presentator Albert Verlinde overigens. Een vrolijke noot ontbreekt nooit in de programma’s van Beau. Ook niet in zijn programma’s in de Casa die Beau reeks. Vele gesprekken met BN’ers heb ik daarin al gezien. Maar het gesprek dat mij toch wel het meest raakte was het gesprek in de laatste uitzending tot nu toe. Het gesprek met Gordon.

Gordon

Ik ben geen diehard fan van Gordon. Keek wel vaak naar Geer&Goor over de vloer. Dat vond ik leuk, maar soms vond ik hem daarin ook flauw. Of ver gaan in zijn uitspraken. Aan de andere kant was het voor mij ook een manier om even het verstand op nul te zetten. Verstand op nul en kijken naar de, soms toch wel, flauwe grappen uit het programma. En natuurlijk zijn er ook mensen die hem wel in alles geweldig vinden. En ja, toen Geer en Goor in Landgraaf waren, heb ik daar ook wel even gekeken. Gewoon om het hele mediacircus te bekijken. Maar niet specifiek om één van de heren te ontmoeten. Want daarover gingen in het dorp natuurlijk weer de nodige verhalen over hoe ze waren. Maar in het programma van Beau kreeg je als kijker een andere kant van Gordon te zien.

Kwetsbaar

In het programma stelde hij zich heel kwetsbaar op. Hij vertelde over zijn relatiebreuk met zijn Australische partner Gavin. Over hoe ze omgingen met hun lange afstandsrelatie en het interview dat Gavin gaf aan een Nederlands roddelblad. Het was zichtbaar dat het hem nog steeds raakte. En toen gaf hij aan dat de breuk van deze relatie, ze zouden nota bene gaan trouwen, het zwartste moment in zijn leven was. Sterker nog, het zorgde voor het zwartste jaar in zijn leven. Hij vertelde toen dat hij daardoor door een enorm diep dal ging. Zo diep dat hij twee pogingen deed om zijn leven te beëindigen. Gelukkig werd hij gered door zijn eerdere ex-partner en tevens goede vriend. Mede door hem wist Gordon een stukje uit het diepe dal te klimmen.

casa di beau

Praten over gevoelens

Ik bewonder het dat een man als Gordon zo open durft te zijn over zijn diepste dal. Over het feit dat het voor hem waarschijnlijk zo zwart was dat hij maar één uitweg zag. En ik vind het dapper dat hij dat op televisie durft te uitten. Wetende waarschijnlijk dat er een storm van negatieve reacties zou komen op zijn uitspraken. Want ja, haters heb je altijd. Alleen, denk ik dan, waar is dat goed voor om iemand door dergelijke uitspraken zo te vernederen. Dat kan er juist voor zorgen dat anderen nog minder over hun gevoelens gaan praten. Het idee krijgen dat ze beter maar niets kunnen zeggen. Want wat als jij zelf in een diep dal zit en toevallig ziet dat iemand die jij vertrouwt zich hier negatief over uit? Praten over gevoelens kan sowieso al heel moeilijk zijn. Daar weet ik alles van. Ik ben ook geen grote prater over mijn gevoelens. Sterker nog, ik praat er eigenlijk niet echt over. Sowieso vind ik het herkennen van emoties lastig. Maar goed, daar werk ik samen met mijn psycholoog aan om meer bij mijn gevoel te kunnen komen. Het te herkennen en het bespreekbaar te maken.

Opkomen voor de ander

Wat ik dan weer heel mooi vond is om te lezen hoe Beau van Erven Dorens reageerde op alle negatieve kritiek op het programma. Hij gaf aan Gordon een hart onder de riem te willen steken. Iets wat ik ook zou willen doen, ook al is de kans dat hij dit leest waarschijnlijk heel klein. Ik vind het gewoon dapper dat je iemand blijkbaar zo vertrouwt dat je, zelfs met een draaiende camera, je diepste geheim durft te delen. De hele reactie van Beau kan je hier lezen, maar ook van mij uit een chapeau voor Gordon.

Kijk jij graag naar programma’s van Beau? Waarom wel of niet? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top