Ik ben weer aan het schrijven

Ik ben weer aan het schrijven

Het is me gelukt! Ik ben weer gaan schrijven. Ja, dat weet ik zal je misschien denken, want er verschijnen natuurlijk regelmatig artikelen. Maar dat is niet wat ik bedoel. Nee, ik ben weer echt gaan schrijven in de vorm waar ik ooit mee begon.

Gevoelens delen

Ik ben namelijk begonnen met echt schrijven door gedichten te schrijven. Gedichten over wat ik denk en voel, wat ik beleef en hoe ik met moeilijkheden in mijn leven om ga. Heel lang heb ik geen echte gedichten meer geschreven, maar inmiddels heb ik de eerste gedichten alweer uit kunnen typen. En weet je? Daar ben ik stiekem wel heel erg blij mee. Want het niet kunnen schrijven van gedichten frustreerde me stiekem wel heel erg. En nu ben ik weer terug.

Gedichten schrijven

Natuurlijk, gelijk na mijn scheiding heb ik nog wel een aantal gedichten geschreven. Maar de afgelopen anderhalf jaar zo’n beetje heb ik, behalve Sinterklaasgedichten, eigenlijk weinig tot niets meer geschreven. Maar nu ben ik weer aan het schrijven en het geeft toch wel weer een bevrijdend gevoel. Waarom het ineens weer ontstond? Geen idee. Ik zou willen dat ik het je kon vertellen, dan zou ik daar zeker over schrijven.

En nu?

Tja en nu? Ik ben alles wat ik schrijf aan het verzamelen in een word-document. Wat ik er precies mee ga doen weet ik nu nog niet, dat ligt ook aan het aantal gedichten dat er gaat stromen uit mijn vingers. Misschien vind ik uiteindelijk dat ik genoeg gedichten bij elkaar kan schrijven om weer een mooie gedichtenbundel uit te brengen. Dat zou voor mij dan de vierde bundel worden. Maar zoals ik al aangaf, ik weet nog niet hoeveel het er gaan worden, welke onderwerpen er uit mijn vingers gaan stromen en dat soort dingen. Dus ik weet ook nog niet of ik een eventuele vierde bundel weer aan een thema ga koppelen.

Wil jij gedichten schrijven?

Wil jij ook gedichten schrijven maar weet je niet hoe je dat moet doen? Dan kan ik je helpen. Je kunt namelijk nu GRATIS meedoen aan de “cursus” Eerste hulp bij gedichten die ik voor je geschreven hebt. En dan ben ik er heel benieuwd naar of het je lukt om ook een gedicht te maken. Wie weet heb jij dan over een tijdje ook wel een eigen gedichtenbundel in je handen.

8 thoughts on “Ik ben weer aan het schrijven

  1. Wat fijn dat je het weer op hebt kunnen pakken! Ik ben zelf niet zo van de gedichten, maar ik kan me voorstellen dat het een fijne uitlaatklep kan zijn voor je gevoelens en gedachten.

  2. Hartstikke leuk om dit te lezen en super goed dat je hier jouw creativiteit in kwijt kunt. Het is ook een kunst vind ik, ikzelf kan het helemaal niet goed.

  3. Ik ben hier ook weer heel fanatiek mee begonnen. Ik ben ook bezig met een studie hiervoor want ik wil heel graag ooit een eigen boek uitbrengen.

  4. Leuk hoor. Vroeger schreef ik veel gedichten en deed ik mee aan schrijfwedstrijden. Tegenwoordig helaas te weinig tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Mobiele versie afsluiten