Voordelen van het gebruiken van een borstkolf

borstkolf

Voordelen van het gebruiken van een borstkolf

Ik hoor je denken bij het zien van de titel: een artikel over een borstkolf? Maar jij hebt toch een onvervulde kinderwens? Ja inderdaad. En toch heb ik besloten om ook af en toe aandacht te schenken op mijn blog aan het ouderschap vanaf het prille begin. Daar hoort borstvoeding natuurlijk ook bij. Het gebruik van een borstkolf kan een geweldige oplossing zijn voor moeders die borstvoeding geven. Het biedt tal van voordelen die het leven van moeders gemakkelijker maken en hen in staat stellen om hun baby’s te voeden op hun eigen tempo. In dit artikel kijk ik daarnaar.

Borstvoeding; de beste start

Iedereen weet het eigenlijk wel. Borstvoeding is de beste start voor ieder kindje. Maar het is niet iedereen gegeven om ook daadwerkelijk borstvoeding te kunnen geven. Misschien heb je weinig tot geen melkproductie. Of misschien pakt je kindje de borst niet goed. Dan is het fijn om toch je kindje borstvoeding te kunnen geven. En dat kan. Je hoeft niet meteen te grijpen naar de voeding uit blik.

Kolven is een oplossing

Je kunt ook ervoor kiezen om een borstkolf te gebruiken. En wanneer je gaat kolven, dan kan je ook samen met je kindje even naar een rustige plek gaan om toch samen het contact en de intimiteit een beetje te zoeken terwijl je zorgt voor voeding voor je kindje. Helemaal wanneer je gebruik maakt van een draadloze borstkolf.

Borstkolf
Intimiteit
Image by Iuliia Bondarenko from Pixabay

Voordelen van kolven

Het gebruiken van een borstkolf kan veel voordelen hebben, zeker wanneer borstvoeding niet voor jou is weggelegd. Ik zal een aantal voordelen voor je benoemen en toelichten.

Productie stimuleren

Het gebruiken van een borstkolf kan de productie van moedermelk stimuleren. Doordat je op ieder moment kunt kolven, kan je op die manier proberen om de aanmaak van moedermelk te vergroten wat je baby natuurlijk weer ten goede komt. Daarnaast kan je ook wanneer je weer aan het werk bent kolven waardoor je flexibeler bent en ook de productie van moedermelk behouden blijft. Je bent niet gebonden aan het feit dat je kindje in de buurt moet zijn en je hoeft geen voedingen te missen.

Wanneer je borstvoeding geeft kan je ook naast het voeden kolven. Wanneer je kindje bijvoorbeeld je borst niet volledig leegdrinkt, kan je de rest van de moedermelk kolven en bijvoorbeeld bewaren voor een later moment. Handig wanneer je partner bijvoorbeeld een keer je kindje wil voeden of jij even niet in de buurt van je kindje bent.

Het grootste voordeel voor mij

Toen mijn toenmalige partner en ik ons zoontje kregen gaf zij aanvankelijk ook borstvoeding. Later ging zij over op kolven, waardoor het, voor mij, grootste voordeel ontstond. Als partner kon ik nu namelijk ook mijn zoontje voeden met de beste voeding die hij aanvankelijk kon krijgen. Mijn toenmalige partner ging dan meestal eerst op de kamer van ons zoontje kolven terwijl hij in zijn bedje of op haar schoot lag. En daarna kon ik dan met de voeding ons zoontje voeden. Heerlijke momenten vond ik dat.

Waar krijg ik een borstkolf?

Wanneer je op zoek bent naar een borstkolf, maar geen zin hebt om zelf te moeten pompen of aan draden vast te zitten, dan is de Felin handsfree borstkolf misschien iets voor jou.

Maakte jij gebruik van een borstkolf voor je baby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top