Professioneel bloggen?

Professioneel bloggen?

Wellicht weet je nog dat ik tot een jaar of vier geleden ook aan het bloggen was. Voor die blog had ik een eigen domeinnaam en een hele hoop documenten om als semi professioneel blogger goed uit de verf te komen. En nu overweeg ik dat weer. Waarom eigenlijk?

Eigen invulling

Ik wil graag een eigen invulling kunnen geven aan mijn blog. Ja, voor een deel kan dat ook met een gratis blog zoals ik hem nu gebruik. Maar met een eigen domeinnaam straal je meer professionaliteit uit en bovendien heb je meer mogelijkheden om je site die uitstraling te geven die jij vindt dat het verdient. Denk aan kleuren en opmaak, maar bijvoorbeeld ook aan het implementeren van dingen aan de achterkant, waardoor ik weet meer kan verdienen.

bloggen

Copywriter

Daarnaast wil ik als ik straks mijn cursus copywriter afgemaakt heb mezelf meer en meer gaan inzetten als tekstschrijver. En ook dan is een professionele site natuurlijk veel mooier en geloofwaardiger dan mijn site nu met een WordPress uitgang. Dus ik ga in elk geval naast het publiceren van artikelen aan de voorkant van mijn site ook aan de achterkant alvast bezig met het opmaken van documenten als voorbereiding op professionalisering voor als het zover is. En naast het aanbieden van mijn diensten straks blijf ik natuurlijk ook gewoon lekker bloggen.

Reclame

Wel ga ik voor nu kijken of er een mogelijkheid is om reclames op mijn site te publiceren in het begin. Jij kan me dan helpen door op die reclames te klikken waardoor ik wat inkomsten genereer die ik apart kan zetten voor de site. Daarnaast maak ik zo nu en dan gebruik van zogenaamde affiliate links. Bijvoorbeeld laatst naar mijn gedichtenbundel licht na het donker op bol.com, waar ik in dit artikel over schreef. Als je daarop klikt en je bestelt iets op de site, het hoeft niet eens het product te zijn waar ik naar door link, dan krijg ik daar ook een percentage van zonder dat het jou wat extra kost.

Wat zou jij doen als je een site hebt? Reclames gebruiken of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top