Muziek, het raakt me

Muziek, het raakt me

Op woensdagavond zing ik altijd bij een koor. En dus leek het me wel toepasselijk om dan op de woensdag de artikelen van mijn blog aan muziek te wijden. De ene keer kan dat een artiest of lied zijn waar ik over schrijf, de andere keer over andere aspecten van muziek. Vandaag ga ik je vertellen wat muziek voor mij betekent.

Ontspanning

De eerste reden dat ik van muziek houd is misschien wel omdat muziek me kan helpen te ontspannen. Wanneer ik een hele drukke dag achter de rug heb, dan vind ik het heel fijn om gewoon even een tijdje met rustgevende muziek gewoon te zitten of te liggen. Gewoon even weer tot rust komen en proberen te ontspannen. Soms is dat gewoon een fragment waarin je de zee hoort of iets dergelijks, meer de meditatiemuziek. Maar het kunnen ook gewoon een paar mooie ballads zijn.

muziek
Foto door Pixabay op Pexels.com

Ontroeren

Soms is het ook gewoon lekker om even een potje te janken terwijl ik naar muziek luister. Wanneer ik bijvoorbeeld merk dat ik heel gespannen ben en het ontspannen niet echt lukt, dan wil ik nog wel eens heel bewust muziek opzetten waarvan ik weet dat het me emotioneert. Vaak komen er dan wel tranen los om vaak een hele andere reden dan waar ik dat normaal bij dat nummer om heb, maar het lucht dan wel op. Bijvoorbeeld bij het nummer “tears in heaven” van Eric Clapton. Dat nummer doet me altijd denken aan mijn opa die in 1995 overleed. Maar het kan me ook heel goed helpen om gewoon even de waterlanders over mijn wangen te laten rollen.

Kracht

Een andere mooie eigenschap van muziek vind ik dat het me kracht kan geven. Wanneer ik het even niet zie zitten dan kan ik ook mijn lijst met nummers die een hartje kregen op Spotify opzetten. Wanneer ik dan naar de teksten van die liederen luister, geeft me dat kracht. Het zijn veelal teksten die me laten zien dat ik goed ben zoals ik ben of die me op het lijf geschreven lijken te zijn. Ook al is dat natuurlijk niet zo, want ik heb ze niet zelf geschreven. Maar de herkenbaarheid van die liederen maakt dan wel dat ze me kracht geven.

Wat doet muziek met jou?

2 thoughts on “Muziek, het raakt me

  1. Ik heb altijd muziek aan. Het is nooit stil. Hoewel ik de laatste tijd toch wel eens vergeet de radio aan te zetten… Passie van clouseau is mijn nummer die altijd bij me is. Als er iets vervelends gebeurt dan… Op de 1 of andere manier hoor ik op de radio dat lied. Hoe het kan? Heb idee. Droog je tranen ook al heb je veel verdriet. Het leven gaat door je begint weer van voor enz….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top