Een nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen?

Een nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen?

Vanaf vandaag moeten wij in het zuiden er ook weer aan geloven. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. De vakanties weer voorbij en dus betekent dat weer zorgen dat je op tijd op school bent met je kind of kinderen. Dat zal best weer even wennen zijn, vooral voor de ouders die in de laatste weken van de vakantie weg zijn geweest. Zelf ben ik alweer drie weken aan het werk, dus het vroege opstaan is voor mij geen probleem meer.

Groep 5

Mijn zoon gaat dit jaar naar groep 5. Dat betekent dus dat hij nieuwe lesstof krijgt en hopelijk ook weer nieuwe uitdagingen. Omdat hij heel goed is in rekenen had hij vorig schooljaar al extra opdrachten waar hij zelfstandig of met een paar klasgenootjes aan kon werken. Dit om te voorkomen dat hij zich ging vervelen, wat in groep drie nog wel gebeurde. Maar goed, groep drie werd voornamelijk in beslag genomen door Corona, dus zo heel veel is hij toen helemaal niet op school geweest aangezien de scholen veel dicht moesten van de overheid. De extra opdrachten vond hij in elk geval super leuk om te doen en we hebben tijdens het laatste oudergesprek al gehoord dat hij ook komend schooljaar weer extra werk gaat krijgen.

Ook op het gebied van taal komt hij heel goed mee, al merk ik als moeder echt wel bepaalde dingetjes in zijn taal die niet helemaal zijn zoals ze horen en worden letters als v/f of s/z nog wel veel verwisseld. Daar wijs ik mijn zoon wel op, maar ik merk ook dat hij dat lang niet altijd leuk vindt, omdat hij graag wil weten wanneer je nou welke letter gebruikt. En dat is gewoon moeilijk uit te leggen. Althans, ik heb de ezelsbruggetjes er niet voor, dus als iemand ze heeft, dan kom maar op zou ik zeggen.

Schooljaar
Foto door Oleksandr Pidvalnyi op Pexels.com

Veranderingen

Dit schooljaar staat toch ook wel een beetje in het teken van veranderingen. Naast weer een nieuwe juf voor mijn zoon zit de grootste verandering toch wel in de schooltijden. Na een enquête die vorig jaar gehouden werd is besloten dat de leerlingen nu op woensdag en vrijdag middag vrij krijgen. Verder zijn de schooltijden een kwartier vervroegd. En helaas is er nog steeds geen continu rooster. Dat zou vooral voor werkende ouders wel heel erg fijn zijn.

Gelukkig is er wel nog steeds de mogelijkheid voor leerlingen om tussen de middag over te blijven, anders zou ik bijvoorbeeld al een heel groot probleem hebben. Want ik kan niet altijd maar tussen de middag thuis zijn voor mijn zoon en ik vind hem nog net te jong om maar alleen naar huis te gaan om te eten. De schooltijden van komend jaar zouden door de leerlingen, leerkrachten en de ouders het meeste gekozen zijn. Waarbij ik bij de laatste doelgroep wel mijn twijfels heb, maar toch.

We gaan zien wat dit schooljaar weer gaat brengen. Stiekem ben ik zelf ook altijd wel benieuwd naar wat de kinderen tegenwoordig leren op school, want ik weet echt niet meer precies wat ik in groep vijf moest leren.

Hoe zit het bij jouw school met de schooltijden?

One thought on “Een nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen?

  1. Ik snap het niet. Het continue rooster is hier overal bijna een werkt heel erg goed. Ook kinderen vinden dit heel fijn. Zijn in 2 uur vrij en kunnen nog heerlijk spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top