Patricia Heres; blogplannen

Patricia Heres; blogplannen

In mijn terugblik op oktober schreef ik het al, ik ga de frequentie waarin mijn blogs verschijnen regelmatiger maken, waarbij ik mezelf in het bloggen wat meer rust ga geven. Vandaag ga ik die plannen met je delen en sta ik er tegelijk ook even bij stil wat dat mij op gaat leveren.

Regelmaat

Toen ik begon met mijn blog wilde ik aanvankelijk elke dag een artikel online zetten. Maar door tijdgebrek merk ik dat het me lang niet altijd lukt om elke dag een artikel te schrijven of op een zondag of andere vrije dag vooruit te gaan schrijven voor een hele week. Daarom heb ik besloten om het dagelijks publiceren los te laten en nieuwe blogplannen te maken. In tegenstelling tot dagelijks bloggen wil ik nu om de dag een artikel online zetten Daarbij wil ik dan ook een vaste indeling aanhouden wat onderwerpen betreft. Of beter gezegd, wat categorieën betreft, want dan kan ik binnen die categorieën nog wat spelen met de inhoud van de artikelen.

blogplannen
Foto door Bich Tran op Pexels.com

Rubrieken passend bij mijn blogplannen

Ik wil dus op de dagen dat ik publiceer met vaste rubrieken gaan werken. Binnen die rubrieken geef ik mezelf dan alle vrijheid om een artikel te publiceren wat daarbij past. Door om de dag te publiceren gebruik ik dus in twee weken tijd eigenlijk gewoon alle dagen en dus heb ik ervoor gekozen om ook zeven rubrieken te maken. Deze rubrieken zijn:

  • Maandag: Er op uit of DIY
  • Dinsdag: Blogberichten
  • Woensdag: Muziek
  • Donderdag: Review artikelen van winkels en/of producten
  • Vrijdag: Gezondheid
  • Zaterdag: Maatschappij
  • Zondag: Persoonlijk en/of moederschap

Wat levert het me op?

Door op deze manier vooruit te kunnen plannen heb ik na het schrijven van bijvoorbeeld dit blog artikel twee weken de tijd om aan een nieuw artikel te werken. Dat betekent dat ik me iets meer kan richten op de toekomst, maar ook meer onderzoek naar dingen kan doen wanneer dat nodig blijkt te zijn, zonder dat het me heel erg in tijdsnood gaat brengen. De artikelen voor bijvoorbeeld een woensdag zijn soms eenvoudigweg net wat makkelijker te schrijven dan bijvoorbeeld een artikel voor de donderdag, waarbij ik toch iets meer naar een webshop of bedrijf moet gaan kijken. Daarnaast geeft het me ook wat meer tijd om te besteden aan andere dingen omdat ik niet meer dagelijks het gevoel heb dat ik artikelen moet gaan schrijven.

Hoe denk jij over het minder vaak, maar wel regelmatiger publiceren?

7 thoughts on “Patricia Heres; blogplannen

  1. Leuke thema’s heb je gekozen. Ik plaats 2 x per week een artikel, omdat ik naast full time werk ook naar school ga. Als ik klaar ben met school, wil ik weer naar 3 x per week

  2. Leuke rubrieken. Regelmaat is belangrijker dan hoe vaak maar zelf kan ik niet regelmatig werken. Vaak geprobeerd maar het past gewoon niet bij me ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top