Mijn droombaan: copywriter

Mijn droombaan: copywriter

Soms denk ik wel eens… wat is nou mijn droombaan. Waar ben ik goed in, wat vind ik nou echt leuk? In dit artikel kijk ik daar iets concreter naar. En ik kijk naar wat ik eventueel daarmee kan bereiken. Zou ik geschikt zijn als copywriter?

Waarom werk ik?

Tja, dat antwoord is natuurlijk simpel. Ik werk omdat ik brood op de plank moet hebben. En ik ben niet iemand die haar handje ophoudt bij de gemeente en het verder wel prima vind. Waarbij ik natuurlijk wel wil benadrukken dat er ook mensen zijn die een uitkering krijgen omdat ze gewoon niet anders kunnen om wat voor reden dan ook! Maar goed, ik werk om te leven en omdat ik graag wat wil doen voor mijn geld. En dan is het best wel wrang om te merken dat alles steeds duurder wordt, lonen niet meestijgen en je dus eigenlijk steeds harder moet werken om rond te kunnen komen.

copywriter
Foto door J. Kelly Brito op Pexels.com

Hobby als werk

Het liefst zou ik met mijn hobby mijn geld verdienen. Nou heb ik twee hobby’s waarmee dat in principe zou kunnen. Dat zijn namelijk zingen en schrijven. Met muziek kan je natuurlijk je geld verdienen, dat weten we allemaal wel. Maar dat is een industrie waarvan ik denk dat die me niet zou passen. Dus zingen blijf ik lekker als hobby uitoefenen. Maar met schrijven zou ik zeker wel meer willen doen. Ik zou heel graag geld verdienen als copywriter. Teksten schrijven voor bedrijven en particulieren. Mensen helpen om hun woorden op een juiste manier op papier te zetten.

Voorbereidingen

Ik kan je heel makkelijk vertellen: ik ben al wel bezig met voorbereidingen om dat te kunnen gaan doen. Zo ben ik met een thuisstudie tot copywriter bezig om echt alle tips en tricks te leren. En om uiteindelijk ook een diploma als copywriter te bemachtigen. Ook zonder dat papiertje kan ik mijn skills als copywriter al wel toepassen natuurlijk. Mijn blog is een mooie manier om hierin te “oefenen” en het zou natuurlijk heel fijn zijn als dit een manier zou zijn om alvast enkele inkomsten te kunnen vergaren, maar als dat niet zo is, dan blijft het een fijne manier om met tekst bezig te zijn.

Hoe zit het met jouw werk? Is dat je hobby of zou je liever wat anders doen?

10 thoughts on “Mijn droombaan: copywriter

  1. Overdag ben ik online bijlesdocent Nederlands, Engels en Spaans. In de avonduren ben ik schrijfster van fantasy verhalen en blog graag over magie, spiritualiteit en alles wat esoterisch is. En ja, mijn werk (als zzp’er) is mijn hobby.

  2. Ah leuk, dat is mijn werk ? Ik werk sinds 2009 (!) als freelance tekstschrijver. Daarnaast werk ik als pr en communicatie manager, waar ik ook veel schrijven mee gemoeid is dus dat past ook goed bij me.

  3. Ik vind het super leuk om zelfstandig te zijn en de meeste dingen die daarbij komen kijken doe ik ook graag. Zaken die me wat minder goed liggen probeer ik uit te besteden.

  4. Wat super gaaf dat je dit gaat doen. Ikzelf hou ook ontzettend van schrijven en hoop dat ik ooit van bloggen mijn werk kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top