Muzikale herinneringen #2: Jouw liedje

Muzikale herinneringen #2: Jouw liedje

Vandaag deel ik weer een muzikale herinnering met je. En een voor mij hele bijzondere. Naast dat ik toch wel lichtelijk fan ben van Claudia de Breij, was er een lied dat wij gedurende de hele zwangerschap van mijn ex partner draaiden voor ons kindje. Maar voor mij werd hij extra bijzonder. Waarom? Dat lees je straks.

Jouw liedje, het eerste lied

Na de geboorte van onze zoon was dit ook het eerste liedje wat ik aan hem lied horen. Toen hij in zijn blote bast op mijn huid lag en een beetje huilde draaide ik dit lied en zong het zachtjes mee. En geloof het of niet, hij werd rustig en ging lekker slapen. En dat terwijl hij pas een paar minuten oud was. Dat was voor mij het moment dat ik dacht alles is goed.

Doop

Wij kozen ervoor om Bjarne te dopen binnen mijn geloofsgemeenschap, het Apostolisch Genootschap. Bij de doop mogen wij als ouders kiezen voor een lied wat wij willen laten zingen of laten horen aan de gemeenschap voor ons kindje. Ik wilde wat anders. Iets dat heel ver uit mijn comfortzone lag maar wat ik heel graag voor mijn zoon wilde doen. Ik wilde zelf dit lied tijdens de doop gaan zingen.

Ik vond het heel erg spannend, en stiekem had ik wel wat kalmeringsdruppels op, maar ik heb het uiteindelijk wel gedaan. Voor mijn zoon, mijn alles, de enige man in mijn leven waar ik, naast mijn vader, altijd bij wil blijven. Nadat ik jouw liedje gezongen had kwamen er wel wat emoties los en ik was blij dat ik mijn zoon in mijn armen kon nemen en met hem kon knuffelen op dat moment. Maar bovenal was ik trots op mezelf dat ik het lied had kunnen zingen.

Heb jij een kindje dat gedoopt is? Welke muziek zocht jij uit?

jouw liedje

7 thoughts on “Muzikale herinneringen #2: Jouw liedje

  1. Wat een bijzondere herinnering heb je aan dit liedje. Ik heb mooie herinneringen aan het Rolling Stones nummer Symapthy for the devil. Dit was het openingsnummer van hun concert in 2017. Echt een kippenvel moment, aangezien ik de Rolling Stones al jaren live wilde zien,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top