De muziek van vroeger was veel beter

vroeger

De muziek van vroeger was veel beter

Een uitspraak die ik in mijn jeugdjaren zo vaak heb gehoord. En waar ik vaak ook wel discussies over aan wilde gaan met mijn vader. Want… wat was er mis met The Kelly Family, de Macarena en Total Touch? Bovendien, hij had zelf ook een cd van The Corrs en… de Rolling Stones hadden zelf in de jaren ’90 ook nog een hit. Dus hoezo was de muziek van vroeger beter? En nu… vertel ik mijn zoon af en toe hetzelfde.

Goed, ik geef het toe

Ja echt, ik geef het toe. Ik luister ook graag naar de “oudere” muziek. Queen, Abba, the Beatles, de Stones, ik luister er graag naar. Of wat te denken van Procol Harum, Led Zeppelin of the Beegees? Tja, ik hoor ze graag. En dus ben ik ook nog altijd heel blij met de Top2000 aan het einde van het jaar. En toch… was niet alle muziek in mijn jeugd slecht. Al had ik dan totaal niets met het gabber genre, de trance muziek, de jumpstyle die kwam. Alles zeg maar waarin het in de muziek met name om de bas gaat is gewoon niet zo mijn ding.

vroeger
Image by Florian Kurz from Pixabay

Nieuw jasje

De laatste tijd is mijn zoon veel aan het zingen als hij bij mij is. En dat vind ik stiekem wel heel erg leuk. Of nou ja, stiekem, ik heb hem ook wel verteld dat ik dat leuk vind. Het geeft me toch nog meer het gevoel dat hij zich thuis voelt wanneer hij hier is en dat doet een moeder natuurlijk altijd goed. En ik vind echt niet alle muziek waar hij naar luistert leuk hoor. Maar het gebeurt ook regelmatig dat hij liedjes aan het zingen is waarvan ik denk “he, dat waren in mijn jeugd ook hits, maar dan Engelstalig.” Zoals bijvoorbeeld het How you Samba van Kriss Kross Amsterdam. Dat was in mijn jeugd Samba de Janeiro. En zo zijn er meer nummers die hij zingt die ik dan weer ken. Natuurlijk zijn er ook liederen die ik absoluut niet wil horen.

Diepe zucht

Maar wanneer ik die nummers dan mee ga zingen in de versie waarin ik ze ken, dan hoor ik vaak een diepe zucht. “Mammie, zo gaat dat liedje niet” klinkt het dan. En dan maakt het echt niet uit of ik uitleg dat wij ‘vroeger’ dat liedje ook hadden of wanneer ik het origineel laat horen. Dat is gewoon niet zoals het liedje hoort en het liedje van nu is veel leuker. Tja… en dan krijg ik toch weer herinneringen aan mijn eigen jeugd. Want die muziek van vroeger was zo slecht nog niet… Of klink ik nu heel oud?

Wat vind jij van de muziek van tegenwoordig?

7 thoughts on “De muziek van vroeger was veel beter

  1. Ik heb elke dag de radio aan, maar ik weet artiesten niet meer zo goed als vroeger, toen kende ik de hitlijst uit mijn hoofd.

  2. Nou en of! De 80’s en 90’s en vooruit de ’00 zijn echt goud waard. Ik vind de muziek van nu ook niet veel soeps.

  3. Ik ben gek op jaren 80 en 90 muziek! Die laatste is vooral jeugdsentiment.
    De muziek van tegenwoordig vind ik niet echt iets. Hoewel er natuurlijk altijd wel hier een daar een leuk liedje tussen zit.

  4. Ik heb vrij weinig met de muziek van tegenwoordig. Het modernste wat ik goed vind, is Amy Winehouse, maar haar muziek is ondertussen ook al dik 10 jaar oud…. Ik luister vooral veel naar de Rolling Stones, David Bowie, Bob Dylan, Nick Cave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top