Picnic; een review

Picnic; een review

Sinds een paar weken bestel ik mijn boodschappen bij Picnic. In eerste instantie was ik wat sceptisch, vooral omdat Picnic niet zo bekend was voor mij nog. Is mijn mening over Picnic inmiddels veranderd? Hoe ervaar ik het bestellen en laten bezorgen? Dat deel ik vandaag met je hier op mijn blog. Overigens wel goed om te vermelden, dit is een blog puur vanuit mijn ervaringen, ik krijg hier niets voor betaald.

Assortiment

Picnic heeft een groeiend assortiment aan producten. Er is veel keuze binnen vrijwel alle categorieën die je in de apps van andere supermarkten ook vindt. Het assortiment is wel kleiner, niet alle A-merken zijn er bijvoorbeeld en het huismerk bevat niet alle producten die je elders vindt. Daarnaast kan je op het moment dat je iets mist dat product aanvragen. Picnic gaat dan onderzoeken of er meer vraag naar is en zo ja, dan wordt het opgenomen in het assortiment. Zelf heb ik de aanvraag gedaan om Bessola Krentjebrij toe te voegen en ik hoop echt zo dat dat toegevoegd gaat worden!

picnic
Een kleine selectie van wat ik bestelde

Wachtverzachters en smaakmakers

Wanneer bestellen voor jou momenteel nog niet beschikbaar is in de app, omdat Picnic bijvoorbeeld bij jou nog niet bezorgd, krijg je van Picnic zogenaamde wachtverzachters. Producten die je bij je eerste bestelling gratis aan je winkelwagen toe kunt voegen. Ik kreeg bij mijn eerste bestelling bijvoorbeeld een bak van 500 gram witte druiven en een bak Optimel Griekse stijl yoghurt vanille 0% vet.

Daarnaast om je te bedanken voor je bestelling krijg je wekelijks in de eerste 4 weken dat je klant bent een mailtje waarin je een gratis smaakmaker mag kiezen. Ook die wordt dan gratis toegevoegd. Zo koos ik voor een zak appels, fussili en snoep tomaatjes. En de vierde? Die kan ik volgende week kiezen.

Vrolijke etiketten vormen het huismerk van Picnic

Vriendenkorting

In je app vind je ook een persoonlijke code die je kunt delen met vrienden. Wanneer iemand dan met jouw code een eerste bestelling plaatst krijgt die persoon €10,00 korting. En jijzelf ook! Mijn eigen persoonlijke code is PAT24573. Wanneer jij deze dus gebruikt krijgen we allebei €10,00 korting op de boodschappen.

Wat betreft prijzen en bezorgen is de app heel duidelijk. Prijzen staan duidelijk vermeld bij de producten en er is een handig overzicht van alle producten die in de aanbieding zijn. Bestellen is een fluitje van een cent. Je kiest gewoon een bezorgmoment waarop je thuis bent en op de dag zelf krijg je een tijdvak van 20 minuten te horen wanneer het autootje van Picnic bij je thuis komt. Deze tijden kloppen ook tot nu toe elke keer. Leuk is ook dat je het autootje echt tot aan de deur kunt volgen.

De hele week?

Vlees en houdbare producten bestel ik vaak wel voor een hele week. Voor verse groenten en datgene wat ik vergeten ben ga ik uiteraard nog wel gewoon naar de supermarkt bij mij in het dorp. En tja, dan neem ik ook wel eens wat meer mee dan bedacht, maar dat maakt niet zoveel uit.

Pakketje? Geef het mee!

Makkelijk is ook dat wanneer je een retour pakketje hebt van DHL je deze mee kunt geven aan de bezorger. Zij zorgen dan voor verdere verzending van je pakket. Zelf heb ik dit nog niet uitgeprobeerd, maar het is wel fijn dat de mogelijkheid er is.

Picnic levert je boodschappen in plastic tasjes. Hiervoor betaal je, ongeacht het aantal tasjes, 35 cent statiegeld. Bij de volgende bezorging geef je je tasjes weer mee aan de bezorger en je krijgt de 35 cent weer terug net als statiegeld van vrijwel alle winkels in Nederland. Voor mij was dat ideaal want ik had van heel veel winkels flesjes liggen.

Heb jij al eens bij Picnic besteld?

7 thoughts on “Picnic; een review

  1. Prima oplossing! Ik gebruik het nu al bijna 1,5 jaar. Wat niet wegneemt, dat ik zo nu en dan toch nog in de supermarkt te vinden ben, maar ik ben altijd zeer tevreden met de leveringen en ook met de oplossingen van een mogelijk probleempje. ?

      1. Ik had wel eens een gebroken ei in het pakje zitten en kon dan kiezen of ik bij de volgende bestelling en nieuw doosje wilde, of het geld terug. Dus echt super klantvriendelijk! Ik hoop alleen, dat niemand misbruik gaat maken van deze klantenservice…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top