Mijn favoriete vakantieland

vakantieland

Mijn favoriete vakantieland

Vandaag ga ik met je op reis. Op reis naar mijn favoriete vakantieland. Een land waar ik inmiddels twee keer ben geweest, maar waar ik zeker nog een keer naar terug wil gaan. Een land met veel bezienswaardigheden in haar hoofdstad, maar ook mooie natuur en cultuur. Ik neem je mee naar…

Tsjechië

En dan beginnen we natuurlijk in de “Gouden stad”. De hoofdstad van Tsjechië, Praag. Beide keren dat ik in Tsjechië was heb ik deze mooie stad bezocht. En nog heb ik niet alles gezien. Dus… ik moet nog een keer terug haha. Praag heeft een heel mooi stadscentrum, dat ook is toegevoegd aan de Unesco werelderfgoed lijst. En dan is er ook nog de Praagse Burcht. Het gebied rondom de Hradčany, zoals het gebied waar de Praagse Burcht staat heet, is ontzettend mooi. Je moet daar in elk geval de wisseling van de wacht eens gezien hebben. Het gebied van de Hradčany, waar ook de paleizen liggen, is niet te missen, want zij torent boven de stad uit.

vakantieland
Afbeelding van Julius Silver via Pixabay

Josefov

Een ander gebied wat het bezoeken waard is, en waar ik helaas geen tijd voor heb gehad om dit te bezoeken, is de Josefov oftewel de Joodse wijk. In deze wijk vind je onder andere de Joodse begraafplaats, het geboortehuis van, de bekendste bewoner van Praag, schrijver Franz Kafka, drie synagogen en het Joods museum. Op één van de synagogen staan de namen van slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. Deze wijk staat zeker nog op mijn lijstje om te bezoeken.

Jan Palach

Heb je het over Praag, dan wordt dit vaak ook geassocieerd met de student Jan Palach. Een jongen die zichzelf in brand stak uit protest tegen de bezetting van Tsjecho-Slowakije door de Warschaupacttroepen als antwoord op de Praagse Lente van 1968 en vanwege het gebrek aan democratie in zijn land. Na hem zijn er nog ruim 10 personen die zichzelf in brand hebben gestoken, maar Palach is de bekendste van hen. Voor hem en Jan Zajic, die zich een maand na Palach in brand stak, ligt er in Praag voor het nationaal museum een gedenkplaat.

Orloj
Afbeelding van ElenaRepina via Pixabay

Orloj

En dan is er nog de Orloj. Het astronomisch uurwerk in Praag. Elk uur zie je hier vele mensen zich verzamelen om de klok te horen luiden en de Apostelen die achter de klok zitten tevoorschijn te zien komen. De beste plek om het schouwspel te bewonderen is overigens het café op de eerste verdieping recht tegenover de Orloj.

En wees eens eerlijk… Hoe gaaf is deze puzzel van het mooie Praag?

Wat is jouw favoriete vakantieland?

7 thoughts on “Mijn favoriete vakantieland

  1. Mijn favoriet land is Zweden. Of beter gezegd 1 van mijn favorieten, heb er meerdere.
   Verliefd opgeworden door de boeken van Astrid Lindgren en een paar keer mogen bezoeken. De mooie natuur, Stockholm, Uppsala. Finland ook zo mooi.
   Engeland die ik regelmatig bezoek.
   Amerika Colorado hoog in de Rockies een met de natuur.
   Maar waardeer ook mijn eigen land, en geniet ervan.
   Mooi verslag van je, we zijn er met het koor geweest, leuke trip maar kan helaas niet zo lyrisch zijn over Praag, kon mij niet bekoren. .

 1. Praag ben ik ook een keer geweest, wat een ontzettend mooie stad he! Bij mij is Italie mijn favoriete land, al meer dan 20 keer geweest. Ik voel mij daar zo thuis, elke keer als ik het land binnenrijd.

 2. Dit ziet er echt prachtig uit. Ik ben er helaas nog nooit geweest.
  Heb wel altijd al een band gehad met het oude Egypte en ben er al heel veel op reis geweest. Meestal combineer ik dan het culturele met het snorkelen, wat ik ook heel graag doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top