Verbinden met het doorgeef dagboek

doorgeef dagboek

Verbinden met het doorgeef dagboek

Afgelopen week zag ik op Facebook iets leuks voorbij komen. Bij de brasserie tegenover mijn huis hadden ze een doorgeef dagboek gekregen. In dit artikel vertel ik je meer over het idee achter dit dagboek. En natuurlijk heb ik hier zelf ook al in geschreven.

Doorgeef dagboek

Wat is nou precies een doorgeef dagboek? De bedoeling van dit dagboek is om gedurende 365 dagen, een heel jaar dus, de inwoners van Landgraaf de mogelijkheid te geven om iets te schrijven of te tekenen. Je kunt het dagboek dan vragen op de plaats waar hij op dat moment ligt om iets over je dag te schrijven, een tekening te maken of bijvoorbeeld een gedicht te schrijven. Je kunt dan een volledige pagina van het boek gebruiken en je kunt gebruik maken van stiften, pennen, washi-tape en stickertjes die in de houten kist horen die bij het dagboek staat.

doorgeef dagboek

Niet elke dag

Wat mij opviel toen ik door het doorgeef dagboek bladerde was dat lang niet elke dag gevuld was. In mijn eigen dagboek vind ik dat niet zo erg, want dat betekent dan vaak dat ik niet veel van me af hoef te schrijven. Maar in een dagboek dat door ruim 40.000 inwoners gevuld kan worden, dan is er toch denk ik altijd wel iemand die een dag kan vullen. Maar heel eerlijk? Tot ik het bericht van de brasserie zag dat het dagboek daar ligt, had ik nog nooit van dit dagboek gehoord. Dus ik denk dat een stukje bekendheid wel wat extra aandacht verdiend. Ik vind het in elk geval een heel leuk initiatief en natuurlijk heb ik mijn bijdrage geleverd aan het dagboek.

Gedicht

Tja en mijn bijdrage was, natuurlijk zou ik bijna zeggen, een gedicht. Een gedicht dat ik een aantal jaren geleden al heb geschreven, maar toch heel graag nog eens op wilde schrijven. En heel eerlijk? Ik heb het niet bij één dag gelaten. Ik heb een ander gedicht van mij op één van de lege pagina’s geschreven van dagen de al geweest zijn. Toch een manier om een lege bladzijde een beetje in te vullen. Maar nu is het de beurt aan iemand anders. Dus ik ben benieuwd wie nog meer in dit dagboek gaan schrijven.

Heb jij al eens van een doorgeef dagboek gehoord?

4 thoughts on “Verbinden met het doorgeef dagboek

  1. Nee, nog nooit van dit concept gehoord. Wel van een traveling notebook. Het komt een beetje op hetzelfde neer, maar dan reist een notitieboekje de wereld over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top