Cashstuffing, doe jij het ook?

Cashstuffing, doe jij het ook?

Cashstuffing is een handige manier om te sparen met je maandelijkse budget. Het kan een uitdaging zijn om te beginnen, maar het is de moeite waard. Wanneer u eenmaal weet hoe u kunt beginnen, kunt u geld besparen op uw budget.

Wat is cashstuffing?

Cashstuffing is een manier om spaardoelen makkelijker te bereiken. Cashstuffing begint met het maken van een budget en het verplaatsen van geld in daarvoor bestemde mapjes of enveloppen. Door cashstuffing te gebruiken krijg je eenvoudig meer overzicht op wat je werkelijk te besteden hebt. Het is als hulpmiddel een handige manier om geld te controleren.

Waarom zou je beginnen met cashstuffing?

Cashstuffing kan helpen bij het verminderen van impulsaankopen, waardoor overmatige uitgaven en de kans op schulden verkleind kan worden. Daardoor kan het je helpen om je financiële situatie te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om cashstuffing te gebruiken om uw budget te beheren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende enveloppen maken met doelen waar je voor wilt sparen. Of je kunt meedoen aan challenges om zo op een leuke manier eenvoudig geld te sparen.

cashstuffing
Afbeelding van Shirley Hirst via Pixabay

Hoe kan je cashstuffing gebruiken?

Wanneer je wilt beginnen met cashstuffing is het goed om eerst je budget in kaart te brengen. Dit doe je door je inkomsten en uitgaven duidelijk op te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan:

InkomenUitgaven
SalarisHuur
ToeslagenGas, water, licht
AlimentatieTelefoonkosten
Overige inkomstenZiektekostenverzekering
Overige uitgaven

Daarna kan je eenvoudig zien wat je overhoudt wanneer al je vaste lasten van je inkomsten afgetrokken zijn. Je kunt er nu voor kiezen om dit bedrag te pinnen en thuis in mapjes of envelopjes te doen. Of je kunt ervoor kiezen om op je rekening meerdere spaarpotjes te maken met diverse doelen waar je je geld in onderverdeelt.

Cashstuffing voor dummies

Wanneer je je budget bepaald hebt, dan is het dus tijd om categoriën te maken waar je voor wilt sparen of waar je geld voor aan de kant gaat leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Boodschappen
  • Verjaardagen
  • Feestdagen
  • Vakantie
  • Uit eten

Maar je kunt ook kiezen om geld apart te leggen om bij je favoriete winkel te gaan shoppen. Bij mij zou dat dan bijvoorbeeld de Action of big bazaar kunnen zijn voor decoratie in mijn woning. Of de Rituals om fijne verzorgingsproducten aan te schaffen. Een ander spaardoel zou kunnen zijn dat ik mezelf een moment van ontspanning gun.

Afbeelding van andreas160578 via Pixabay

Mijn potjes

Op mijn rekening heb ik bijvoorbeeld een aantal potjes waar automatisch geld naartoe gaat zodat ik bepaalde doelen kan halen. Zo gaat er geld apart voor de TT, voor een auto in de toekomst en voor mijn eigen risico van de zorgverzekering. Op deze manier weet ik dat ik dit altijd kan betalen mocht het nodig zijn.

Verder heb ik thuis een potje voor statiegeld en leg ik al mijn kleingeld aan de kant voor dingen als shoppen, uit eten, vakantie en dat soort dingen. En ja, ook verjaardagen en feestdagen hebben een apart mapje zodat ik daarvoor kan sparen en het niet allemaal op de betreffende maanden aan hoef te laten komen.

Cashstuffing tips & tricks

Online is best wel heel veel informatie te verkrijgen over cashstuffing. Ik ben zelf op Facebook lid van een groep bevlogen cashstuffers waar veel challenges gedeeld worden, maar ook heel veel tips & tricks gedeeld worden. Ook zijn daar een aantal dames die verschillende Youtube filmpjes gemaakt hebben waarin zij laten zien hoe zij stuffen.

Heb jij al van cashstuffing gehoord? En wat voor mapjes heb jij dan?

4 thoughts on “Cashstuffing, doe jij het ook?

  1. Hee ja leuk potjes! Ik doe het alleen niet om geld te besparen, maar ik ben juist bezig met meer geld verdienen. I love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top