Jij

Jij

Dit was vorige week het gedicht van de week. Het allereerste gedicht dat ik als jong meisje schreef. En dus voor mij ook een logische aftrap in mijn reeks gedichten van de week.

Dit gedicht schreef ik zoals ik hierboven al schreef als jong meisje. Als meisje van elf schreef ik dit in eerste instantie alleen om mijn emoties van me af te schrijven na het overlijden van mijn opa. Toen had ik nog niet echt door wat ik eigenlijk echt schreef en hoe tekenend dit gedicht ook voor mijzelf is.

Het bleek een gedicht te zijn geworden waarin ik eigenlijk precies dat schrijf wat ik eigenlijk zou moeten doen, maar niet doe. Ik ben namelijk iemand die zich heel makkelijk kan wegcijferen voor anderen. Iemand die enorm introvert is en niet praat over haar gevoelens. Nee, veel liever schrijf ik ze gewoon van mij af. In het beginsel nog niet eens om ze met iemand te delen. Want door dat delen stel ik me weer kwetsbaar op. Dus de meeste van mijn gedichten bewaar ik eerst een tijdje voor mezelf en pas als ik er een beetje aan toe ben om het te delen, dan deel ik het pas.

Dit is een gedicht wat juist daarom ook veel voor mij betekent, maar waarvan ik ook weet dat het andere mensen raakt. Dat is ook waarom ik hier wenskaarten van heb gemaakt. Wil jij dit gedicht als wenskaart bij mij bestellen? Stuur me dan even een berichtje, dan ga ik het voor je regelen.

Lees ook het gedicht van deze week.

Mijn gedichtenbundels

Ik heb inmiddels een drietal gedichtenbundels uitgebracht. Het gedicht “jij” komt uit mijn eerste bundel, “Hoop, geloof & liefde”. Hieronder kan je zien waar je deze bundel en mijn andere twee bundels kunt bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Mobiele versie afsluiten