Introvert en blogger; het kan!

Introvert en blogger; het kan!

Ik ben een behoorlijk introvert persoon. Een wat? Een introvert persoon. Iemand die meer een denker is dan een doener. En toch ben ik blogger, schrijf ik artikelen en probeer ik online steeds meer zichtbaar te zijn. Maar hoe dan?

Introvert, de betekenis

Misschien is het eerst handig om eens beter te kijken naar de definitie van introvert zijn. Wanneer je op Google zoekt naar het woord introvert krijg je de volgende betekenis:

Introvert is een benaming voor personen die naar binnen gekeerd zijn. Introverte mensen zijn niet per definitie verlegen, het kost hen alleen meer energie om zich in een onbekend gezelschap te profileren. De energie is naar binnen gericht, het zijn meer de denkers dan de doeners. (bron)

Een denker dus. En ja, dat klopt wel, dat kan ik volledig beamen. Ik ben een denker, geen doener. En dat brengt me ook wel eens in de problemen, want doordat ik denk, vul ik voor iedereen ook de antwoorden al in. En dat is natuurlijk niet goed. Dat maakt dat ik dingen soms niet durf te doen, terwijl ik mezelf daar dan soms mee benadeel.

introvert
Foto door RF._.studio op Pexels.com

Maar als blogger… hoe dan?

Ja, ik ben er heel eerlijk in, ik vind het wel eens lastig om mijn artikelen te delen. Ik ben dan vooral bang dat ik mijn artikelen teveel deel op de social media kanalen ofzo. Terwijl ik ze, behalve op mijn facebook pagina en mijn twitter account, verder alleen nog deel op mijn instagram en pinterest account. En niet iedereen volgt mij op al die kanalen, dus op alle kanalen bereik ik andere mensen.

Verder probeer ik dagelijks één of twee van mijn artikelen te delen in groepen speciaal voor en door bloggers, zodat mijn blog wat meer bekend wordt en doe ik mee aan zogenoemde bloggertreintjes. Berichten in groepen op bijvoorbeeld Facebook waar je dan een link naar een artikel plaatst en iedereen reageert dan op jouw artikel. En jij reageert dan natuurlijk op al die andere artikelen, want voor wat hoort wat.

Zichtbaarder dan ooit

Door zo bezig te zijn met het delen van mijn artikelen ben ik zichtbaarder dan ooit op het wereld wijde web. Ondanks dat ik van nature heel introvert ben. En dat maakt misschien ook dat ik mijn blog makkelijker kan laten groeien, meer mensen bereik en het me daardoor nog meer voldoening kan geven dan dat het nu al doet. Daarnaast maak ik ook graag gebruik van deze tips.

Hoe zorg jij dat je online zichtbaar bent? Tips zijn altijd welkom 😉

11 thoughts on “Introvert en blogger; het kan!

  1. Voor mijn gevoel past bloggen juist heel goed bij introverte mensen. Je kunt het namelijk heel goed in solitude doen. Er zijn ook wel extraverte bloggers natuurlijk, die bezoeken dan bijvoorbeeld graag events enzo.

    1. Ik vind het heerlijk om te bloggen als iedereen de deur uit is. Even mijn momentje. Naar evenementen is voor mij niks.

  2. Ik denk dat er meer introverte bloggers zijn dan extraverte. Je zit toch lekker veilig, in alle rust, achter een scherm. Het is anders dan bijvoorbeeld instagrammen en elke paar dagen selfies online gooien. In mijn beleving dan. Ik ben introvert zelf.

  3. Ik ben zelf ook introvert en blogger maar het heeft voor mijn gevoel niet zoveel met elkaar te maken haha aangezien het bloggen juist lekker alleen op de bank onder een dekentje kan zonder dat je echt iets met andere mensen (face to face dan) te maken hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top