3 manieren om te ontspannen

3 manieren om te ontspannen

Ontspannen, we doen het allemaal wel eens. Althans, dat mag ik hopen. Want altijd maar doorgaan en nooit even de tijd voor jezelf nemen is natuurlijk niet heel verstandig. Dan kom je jezelf vanzelf een keer tegen. Vandaag geef ik je drie manieren om te ontspannen. Ik moet wel zeggen dat ik niet alle manieren zelf kan doen omdat ik niet alles thuis heb, maar als ik er gebruik van kan maken vind ik het heerlijk.

Ontspannen

Als ik op een doorsnee dag wil ontspannen, dan moet ik daar echt tijd voor maken en nemen. Meestal is dat toch wel een dingetje, want eenmaal thuis van het werk is het vaak al tijd om te gaan koken en daarna heb ik vaak nergens meer echt zin in. Dan plof ik vaak voor de tv en doe weinig anders meer. Terwijl ik best wel weet dat kunnen ontspannen heel belangrijk is.

ontspannen
Foto door Pixabay op Pexels.com

Warm bad

De manier bij uitstek denk ik. Een warm bad. En dan bedoel ik ook ECHT warm. Niet de “gewone” 38 graden zoals de gemiddelde thermostaat douche, nee het liefst nog wat warmer zodat ik het echt meteen lekker warm krijg en het bad niet te snel afkoelt. Enig probleempje: ik heb geen bad. Dus in bad ga ik meestal alleen als ik op vakantie ben. Bijvoorbeeld in een bungalowhuisje. Heerlijk, een beetje badzout erin, een badparel, bruisbal of een lekkere badolie, deur van de badkamer dicht en genieten. Na het badderen ben je dan ook nog eens zo heerlijk loom en is het lekker om in je pyjama op de bank te zitten. Of lekker het warme bed in te duiken natuurlijk.

Wandelen

Een wandeling op zijn tijd is iets wat ik eigenlijk veel te weinig doe. Maar met muziek op mijn oren en het verstand op nul is het best lekker om gewoon een eind te wandelen. Zeker nu het na een blessure weer gaat. Nogmaals, ik doe het veel te weinig. Maar naast wandelen puur ter ontspanning wil ik ook in de toekomst het Westerborkpad eens gaan wandelen, dus het is eigenlijk wel belangrijk om een beetje getraind te zijn in het wandelen.

Sauna

Nog zoiets wat me kan laten ontspannen maar wat ik eigenlijk nooit doe. Een sauna. Gewoon liggen in de warmte, ontspannen en gevoelsmatig alle problemen van je af laten glijden met de zweetdruppeltjes die verschijnen door de warmte in de cabine. Eigenlijk zou ik dat wat meer moeten doen. Maar alleen vind ik dat dan ook wel weer een dingetje. Terwijl ik het aan de andere kant ook niet zomaar met bekenden zou doen denk ik. Dus ook dit is zoiets wat ik eigenlijk gewoon vaker moet doen.

Dit zijn drie manieren waarop ik me kan ontspannen. Hoe kan jij ontspannen?

One thought on “3 manieren om te ontspannen

  1. Ontspannen… Ik ben net pensioen hihi…. Maar echt ontspannen. Op mijn manier heb ik het altijd druk. Maar dat geeft niks zo blijf je jong. Ik doe vrijwilligers werk pas op de liefste kleinkinderen. Maar ik lees ook wel eens een boek.. Maar echt ontspannen oh… Heerlijk dat is een dagje sauna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top