Hoe zou mijn droom keuken eruit zien?

Hoe zou mijn droom keuken eruit zien?

Vandaag even een luchtiger artikel op mijn blog. Ik ben natuurlijk onlangs verhuisd en kreeg van de woningbouw vereniging te horen dat ik een nieuwe keuken krijg. En ja, dat zal een standaard keuken zijn, maar ik weet niet in hoeverre ik nog ergens inspraak op heb of dat de keuken onderdelen al besteld zijn en “gewoon” geplaatst worden. Toch is het natuurlijk wel leuk om te kijken naar welke mogelijkheden er in het land van de keukens zijn.

Mijn keuken

Mijn huidige keuken, en gezien de standaard van woningbouw verenigingen ook mijn komende keuken, heeft drie boven en drie beneden kasten. En natuurlijk een wasbak en aanrechtblad. Op dit moment is alles wit met van die bruine tegeltjes met bloemetjes die vooral in de jaren ’70 en ’80 veel gebruikt werden. Een update zou dus niet heel verkeerd zijn. Aan de andere kant van mijn keuken hebben mijn moeder en ik de koelkast en diepvries gezet. Een eindje uit elkaar, zodat we daar zelf een werkblad overheen konden leggen voor meer werkruimte. En daar ben ik heel blij mee.

Soorten keukens

Toch ben ik wel even gaan neuzen in de wereld van de moderne keukens. Ik heb een aantal sites bekeken en kwam daardoor ook terecht bij de moderne keuken van Nuva keukens. Ik vind het gewoon leuk om te kijken naar wat tegenwoordig modern is en Nuva heeft een hele ruime keuze. En vooral veel inspiratie. In mijn vorige woning had ik bijvoorbeeld een rood/witte hoogglans keuken. Heel mooi, maar het was minder praktisch dat de keukenkastjes niet open konden blijven staan en vooral jammer dat het glas waar de handgreep in zat, makkelijk kapot ging.

In mijn vorige woning had ik aan twee muren een stuk keuken zitten. Ik denk dat ik het persoonlijk mooier had gevonden, ondanks de kleine ruimte, als er een L-keuken of een U-keuken geplaatst was. Met een L-keuken zou er dan een wand vrijkomen waardoor het ook wat ruimer zou hebben geleken denk ik. En een U-keuken biedt dan mogelijkheid om nog meer werkruimte te hebben. Nou had ik die wel genoeg opzich, maar ik zou me voor kunnen stellen dat ik in het geval van die keuken een deel van de U-wand zou hebben gebruikt om daar een soort bar/tafel of werkruimte van te maken om aan te zitten.

Kookeiland

Wat ik ook erg mooi vind in keukens zijn kookeilanden. Alleen dan moet je wel echt ruimte hebben in je woning om een mooie keuken te realiseren. Ik zou dan bijvoorbeeld kiezen om, wanneer er een raam in je keuken zit, in het verlengde van dat raam het kookeiland te plaatsen. Met daaraan vast zitruimte zodat wanneer je kookt eventuele huisgenoten gezellig aan kunnen schuiven. Het kookeiland zou dan volstaan met een kookplaat, werkruimte en een wasbak. Apparatuur zoals de koelkast, diepvries en oven zou ik dan liever in een wand hebben met daaromheen keukenkasten voor je opbergruimte.

Verlengde van je woonkamer

In Limburg zie je heel vaak dat mensen wanneer ze bij elkaar op bezoek zijn, aan een keukentafel gaan zitten. Daardoor wordt de keuken als een soort verlengde van de woonkamer gezien. Dan zou het ook mooi zijn wanneer je de stijl van je woonkamer door kunt trekken. Zelf heb ik mijn keuken apart van de woonkamer. In mijn keuken nu heb ik ook alleen de ruimte om maaltijden te bereiden, ik heb geen ruimte om daar ook een tafel of iets dergelijks neer te zetten. Maar het zitgedeelte met de eetkamertafel heb ik qua stijl wel in overeenstemming met de rest van mijn woonkamer. Bovendien is mijn eetkamertafel ook de tafel die ik gebruik om aan te schrijven. En toch zit ik wanneer ik visite krijg, “gewoon” in mijn woonkamer gedeelte. Dat vind ik dan net wat gezelliger dan zitten aan een keukentafel.

Maatwerk voor elke levensstijl

Maar natuurlijk is het uitzoeken van een nieuwe keuken maatwerk. En gelukkig is er tegenwoordig voor elke levensstijl een passende keuken te vinden. Het is daarom altijd goed om een keukenspeciaalzaak te bezoeken en je daar te laten voorlichten over de mogelijkheden die passen bij jouw droomkeuken. Daarbij kan je dan ook worden voorgelicht over de nieuwste trends en natuurlijk kan je even rustig rondlopen om nog meer inspiratie op te doen. Een keukenspeciaalzaak is meestal ook niet heel ver van je woning vandaan, dus ik zou het zeker aanraden. Of ga naar een aantal speciaalzaken om verschillende stijlen, en natuurlijk verschillende prijzen, te kunnen vergelijken. Daarna kan je altijd nog een bewuste keuze maken voor de speciaalzaak van jouw voorkeur.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top