De Stok; een nieuwe update

De Stok; een nieuwe update

Vandaag weer een nieuwe update in mijn rubriek de Stok. Hoe gaat het nu met mij op het gebied van eten en de strijd tegen de kilo’s? Wat heb ik afgelopen maand gedaan en is de weegschaal nog steeds lief voor mij? Dat vertel ik je vandaag in dit artikel.

Koolhydraatarm eten

Ik let nog steeds op wat ik eet. Kleinere porties, vooral veel groenten en dagelijks een stukje vlees. Rijst, pasta en aardappelen mijd ik. Wel eet ik vrijwel dagelijks brood. Vooral op mijn werk is dat gewoon makkelijk. En ja, dan gebruik ik een beetje halvarine en een beetje hagelslag. Gewoon omdat ik het lekker vind. Cappuccino heb ik op het werk vervangen door gewone koffie. Met twee zoetjes, maar zoetjes had ik sowieso altijd al. Door overdag brood te eten en ’s avonds een gewone, voedzame maaltijd, heb ik minder de behoefte om te snoepen. Ik merk dat ik de hele dag door een meer verzadigd gevoel heb en dus het snoepen ook niet heel erg nodig heb.

update
Afbeelding van Carlos Carlos Alberto via Pixabay

Bewegen

In mijn laatste artikel in deze rubriek schreef ik over een challenge waar ik aan meedeed. Het doel was om elke dag minimaal één kilometer te wandelen. Wanneer je op mijn Strava account kijkt, dan zie je dat ik daar niet elke dag een wandeling heb afgelegd. Maar toch heb ik wel elke dag geprobeerd om een stuk te wandelen naast mijn stappen op het werk. Alleen vergeet ik nog wel eens om mijn horloge bijvoorbeeld aan te zetten om de activiteit vast te leggen. Of ik was bezig met het vastleggen van een activiteit terwijl onderweg mijn horloge leeg was en dus uitviel. Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal. In elk geval heb ik afgelopen maand wel gemerkt dat ik het fijn vind om meer in beweging te zijn, dus het wandelen blijf ik zeker volhouden.

De weegschaal

Zijn al mijn inspanningen ook terug te zien op de weegschaal? In het vorige artikel gaf ik je een eerste update. En natuurlijk volgt er in dit artikel ook weer een update. Vanaf mijn zwaarste punt vorig jaar in december laat de weegschaal mij inmiddels een resultaat zien van -4,9 kilo. Net geen 5 kilo dus. Maar toch een resultaat waar ik heel trots op ben. En die 5 kilo grens? Die ga ik zeker weten over. En dan ga ik op naar de 10 kilo. En daarna? Ach ja, dat zien we dan wel. Ik heb geen ideaal gewicht in mijn hoofd, ik wil gewoon dat ik me goed in mijn vel voel. En of dat nou met 10, 15 of 20 kilo minder is? Ik blijf gewoon bezig zoals ik nu bezig ben en dan merk ik vanzelf waar het spreekwoordelijke schip strand. Één ding weet ik wel zeker, die kilo’s die ik kwijt ben, die wil ik er niet meer bij hebben.

Heb jij een ideaal gewicht dat je wilt bereiken?

One thought on “De Stok; een nieuwe update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top