Daten via televisie

Daten via televisie

Ik ben een groot liefhebber van programma’s als Married at first sight en boer zoekt vrouw. Ik vind het altijd interessant om te zien hoe een relatie zich op die manier vormt. Of juist niet natuurlijk, want het tegendeel is ook regelmatig te zien. Nou kijk ik niet alle programma’s over daten, want soms vind ik ze ook gewoon saai. Maar zou het wat voor mij zijn om op die manier een eventuele partner tegen te komen?

Moedig

Laat ik beginnen te zeggen dat ik het moedig vind als je via televisie je partner wilt gaan zoeken. Je geeft jezelf toch op een bepaalde manier wel bloot en laat aan heel Nederland zien wie je bent. Ik ben ervan overtuigd dat daar toch echt wel een dosis moed voor nodig is. En al helemaal wanneer je gaat trouwen met een onbekende. Dan weet je helemaal niet wie je tegenkomt, je hebt elkaar nooit ontmoet en je zit toch aan die persoon vast. Natuurlijk komt er een moment waarop je, meestal, samen besluit of je wel of niet met elkaar verder gaat. Maar het is toch een rechtsgeldig huwelijk. Met dus ook de hele nasleep van een eventuele scheiding.

Daarnaast lijkt het me heel ongemakkelijk dat er altijd een camera in de buurt is. Of nou ja, misschien zijn er ook wel momenten waarop de camera er even niet is. Toch denk ik dat je je er altijd wel van bewust bent dat je aan het daten bent met een camera in de buurt. Zelf zou ik me dan denk ik juist alleen maar ongemakkelijker gaan voelen.

daten
Afbeelding van Marla via Pixabay

Online daten

Een andere manier van daten is natuurlijk online daten. Heel simpel, je download een app, maakt een profiel aan en kijkt welke matches er voor je zijn. En dan is het aan jou om te kijken of de match je aanspreekt. Of niet natuurlijk. Ik heb mijn toenmalige partner leren kennen via een dating app. Ik ben niet iemand die uitgaat ofzo en op die manier snel een partner zal vinden. Dus leek het me toen handig om het online te proberen. Het makkelijke van daten op deze manier is natuurlijk dat je gewoon in je eigen omgeving bent. En dat je overal en altijd kunt reageren op een mogelijke match. Aan de andere kant is dat misschien ook wel juist de valkuil van het online daten. En ja, ik heb het gedaan, maar of ik het nog een keer zou doen?

Zoeken naar een partner?

Heel eerlijk? Ik heb wel een profiel op een dating app, maar ik doe er eigenlijk niets mee. Dus ik denk dat ik hem maar gewoon weer verwijder. Ik heb op dit moment niet echt het gevoel klaar te zijn voor een nieuwe relatie. En mocht de echte ware ergens rondlopen, dan zou ik haar vast wel een keer tegenkomen. Ik ben in elk geval zelf niet actief op zoek naar een relatie. De relatie die ik op dit moment het meest koester is die tussen mijn zoon en mij. Een gezonde moeder-zoon relatie. En die is me meer waard dan wat ter wereld ook. Mocht ik ooit een nieuwe relatie gaan krijgen? Dan staat mijn zoon nog altijd op de eerste plaats.

Zou jij via televisie of een app willen daten?

2 thoughts on “Daten via televisie

  1. Ik ben gelukkig niet op zoek, maar daten op tv zou ik niet doen denk ik. Niks voor mij. Net zoals andere reality programma’s trouwens. Ik zou wel een keer mee willen doen aan lingo ofzo, maar daarmee houden mijn tv-ambities wel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top