Blogprompt #1: Wat zou je minder willen doen?

Blogprompt #1: Wat zou je minder willen doen?

Elke dag zie ik achter de schermen van mijn blog een blogprompt. Een idee om over te schrijven. En nou leek het me leuk om deze blogprompts uit te werken in artikelen om op passende dagen te publiceren. Waarbij ik natuurlijk rekening houdt met mijn eigen thema dagen. De artikelen zullen dus niet in volgorde online verschijnen waarin ik ze zie, maar ik nummer ze zelf in volgorde waarin ik ze publiceer.

De blogprompt voor vandaag is:

Wat zou je minder willen doen?

blogprompt
Foto door Pixabay op Pexels.com

Wat ik heel graag minder zou willen doen is piekeren Piekeren over mezelf, over het leven en over wat er in de wereld allemaal gebeurt. Ik kan me overal druk om maken, ook als ik weet dat ik er niets aan kan doen. De toestanden in Oekraïne? Ze raken me enorm. Ik wil mensen uit Oekraïne helpen, wil dat ze zich welkom voelen in ons land, maar weet niet goed hoe. En heel eerlijk? Ik heb er naast mijn fulltime baan ook gewoon de tijd niet voor om nog heel veel energie en tijd in die mensen te steken. Dus blijft het bij delen van hulp oproepen op de sociale media. En mezelf? Piekeren over mezelf doe ik ook genoeg. Doe ik het wel goed allemaal? Ben ik wel een goede moeder? Geef ik mijn zoon niet te weinig aandacht? Doe ik wel genoeg leuke dingen met hem? Allemaal dingen die me van tijd tot tijd bezig houden. En ik weet dat ik doe wat ik kan en dat dat genoeg zou moeten zijn. Maar toch… Het knaagt soms aan me.

En jij? Wat zou jij graag minder willen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top