Moederschap: Sinterklaas en de kerstversiering.

Moederschap: Sinterklaas en de kerstversiering.

Het is december. Dat betekent dat zowel Sinterklaas als Kerst voor de deur staan. En dan ook nog de jaarwisseling niet te vergeten. Vaak zorgde vooral die eerste december week wel voor de nodige discussies want, wanneer begin je nou met de kerstversiering? Het leuke van het moederschap is dat je dit samen met je kind kan doen.

6 december

Die datum was voor mijn altijd wel een beetje heilig. Voor 6 december wilde ik nooit kerstversiering in mijn huis omdat ik eerst aandacht wilde besteden aan Sinterklaas. Maar nu mijn zoon “het geheim” kent, ben ik het toch iets los gaan laten. En toch niet helemaal.

moederschap

Sinterkerst

Omdat wij dit weekend samen waren besloot ik mijn zoon te betrekken in het versieren van ons huis. Ik had een guirlande gekregen die ik graag om mijn wenteltrap gewikkeld wilde hebben. De guirlande was kant en klaar met lampjes, dus dat was al ideaal. Maar alleen die guirlande eromheen wikkelen leek me toch wat lastig. En laten we eerlijk zijn, samen versieren is gezelliger dan alleen.

De guirlande was uiteindelijk snel om de trap gewikkeld en we begonnen hem een beetje uit te vouwen zodat het er ook een beetje uitzag. Daarna was het tijd om de ballen erin te hangen. Ik heb nog niet kerstballen, dus had snel de afgelopen week nog wat gehaald. Van plastic, want ik ken mezelf met glazen ballen, dat gaat vaak niet goed.

Ik koos voor rustige kleuren. Zilver gecombineerd met champagne. Zo had ik toch een klein beetje kleur erin, maar niet heel erg overheersend, want daar houd ik niet zo van. En alleen maar verschillende maten ballen, geen andere versieringen, want dan wordt het mij te druk. De rest wat kleine decoratie betreft komt nog, maar dat kan ik ook alleen.

Wil jij weten hoe andere moeders met de Sinterklaas en kerst omgaan? Dat lees je hier.

Welke kleuren heb jij in huis deze kerst?

9 thoughts on “Moederschap: Sinterklaas en de kerstversiering.

  1. Mooi die guirlande ??
    Vroeger begon ik ook pas op 6 dec. Maar nu Michelle ‘ het geheim ‘ kent heb ik mijn boom opgezet vlak voor de eerste advent.
    Ik heb een bonte boom met allemaal speciale ballen wat ik door de jaren heen gekocht heb omdat ze erg duur zijn. Zoals bijv een reiskoffer, bak popcorn, glazen engel uit Murano ( Venetië ) , Disney figuren enz enz

  2. De gezellige dagen komen er weer aan! ? Ik ga de kerstboom binnenkort ook maar eens opzetten. Voor mij ook een boom die niet te druk is, kan daar zelf ook heel slecht tegen als er teveel felle kleuren in een kerstboom hangen.

  3. Hier wachten we toch steeds tot na Sinterklaas. Welke kleuren we gaan gebruiken is nog de vraag. Boven hebben we ook altijd een boompje staan met gouden en turquoise versieringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top