5 dingen die je kunt doen in de meivakantie

5 dingen die je kunt doen in de meivakantie

Vandaag deel ik vijf dingen met je die je kunt gaan doen in de meivakantie. Alhoewel het weer de eerste week niet heel erg mee lijkt te zitten zijn er altijd dingen die je kunt doen.

Koningsdag

Natuurlijk kan je op 27 april naar de diverse braderieën vanwege Koningsdag. In vrijwel iedere stad of dorp is wel een braderie te vinden waar je gratis rond kunt wandelen en sfeer kunt proeven. En misschien zie je nog wel iets leuks voor bij je thuis. Of je het dan koopt of niet, inspiratie opdoen kan natuurlijk altijd.

meivakantie meibloem
Afbeelding van Lynn Greyling via Pixabay

Speeltuin

Ga met je kind naar de speeltuin. Bij goed weer buiten en bij slecht weer is er misschien wel een binnenspeeltuin bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Ballorig of Monkeytown. Of natuurlijk gewoon buiten voor de deur. Want buiten spelen kan eigenlijk altijd en overal. En het hoeft niets te kosten, dus ook nog eens fijn voor de portemonnee.

Stolpersteine poetsen

Misschien niet heel voor de hand liggend, maar wellicht liggen ze bij jou in de buurt ook wel, Stolpersteine. Mei is traditioneel de maand waarin ze schoongemaakt worden zodat ze rondom de dodenherdenking weer blinken. Zo worden de slachtoffers die op de steentjes staan niet vergeten. Het enige wat je nodig hebt is een doekje waar je een beetje messingreiniger op doet. Daarna kan je de steen met een vochtige doek afnemen en is de steen weer schoon.

Dodenherdenking

Op 4 mei kan je aandacht besteden aan de dodenherdenking. Leg je kind uit wat herdacht wordt, koop één of meerdere rozen of andere bloemen om bij oorlogsgraven te leggen of ga ’s avonds naar een herdenking bij jou in de buurt. Op tv de herdenking bekijken kan natuurlijk ook, wat jij wilt.

Bevrijdingsdag

En op 5 mei sta je dan natuurlijk stil bij de vrijheid. Je kunt een bevrijdingsfestival bezoeken of op zoek gaan naar herinneringen aan de oorlog en vrijheid bij jou in de buurt. Misschien heb je in je familie nog wel iemand die de oorlog heeft meegemaakt en daar wat over kan vertellen.

Wat ga jij doen in deze meivakantie?

One thought on “5 dingen die je kunt doen in de meivakantie

  1. Ik ga niet veel doen in de meivakantie omdat ik geen kleine kinderen meer heb. Maandag verjaardag van mijn zoon. Koningsdag tv kijken. Dinsdag ben ik bij m’n dochter. En de tweede week weet ik nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top