Wereldvrede

Wereldvrede

Vorige week was dit het gedicht van de week. Een gedicht over wereldvrede in de week nadat wij onze vrijheid en bevrijding hadden gevierd. Het leek me wel toepasselijk. Deze week vertel ik je waar ik dit gedicht schreef en waarom.

Wereldvrede

Wanneer jouw mensen worden vervolgd
Vermoord om wie ze zijn
Om wat ze voelen of geloven
Voel jij je dan nog veilig en fijn?

Of wil je vluchten, je verschuilen
Welke keuze maak jij?
Wat moet je, wat kan je
Hoe voel je je dan weer vrij?

Wanneer al dat leed dan is geleden
Hoe herpak je je dan weer
Met of zonder de gedachte
Dit echt nooit weer!

Doe wat voor jou juist voelt
Overleg maar val niemand in de rede
Alleen met één gezamenlijk doel
Ontstaat er ooit misschien eens wereldvrede

wereldvrede
Image by NoName_13 from Pixabay

Musical

Dit gedicht schreef ik op de terugweg van een reis met het koor waar ik destijds in zong. Vanwege het jubileum van het koor gingen we met de bus naar de musical Soldaat van Oranje. Ik ben een groot musical liefhebber en wilde deze musical altijd al heel graag zien. Maar ja, vanuit Landgraaf is Katwijk bij Leiden natuurlijk wel heel ver dus dat doe je niet zomaar even. En nu deed de kans zich voor om te gaan. En wat vond ik de musical geweldig. Een lach en een traan, alles kwam aan bod in deze musical. Ik werd volledig meegezogen in het verhaal, waardoor emoties ook sneller naar boven kwamen.

Terugweg

Op de terugweg van het koor nam ik in de bus de tijd om de musical nog even na te laten werken. Dat doe ik dan meestal door me even terug te trekken en me volledig op mijn telefoon te storten. Daarin open ik dan een tekstbestand waarin ik ga schrijven. Schrijven over wat ik heb beleefd. Ik schreef over de musical en bedacht me hoe het zou zijn wanneer je niet vrij kan zijn. En hoe groot het verlangen naar wereldvrede dan zou zijn. En zo ontstond uiteindelijk dit gedicht.

Hoe denk jij dat het zou zijn om niet vrij te kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top