Wat neem ik mee tijdens het wandelen?

Wat neem ik mee tijdens het wandelen?

Ik heb wel eens gemeld dat ik graag wandel. Om de omgeving te verkennen van mijn nieuwe woning, om te ontspannen. Of gewoon om er even uit te zijn. En nu ik herstel na mijn ziekte, is wandelen nog eens dubbel zo goed. Maar wat zijn de dingen die ik meeneem tijdens een wandeling?

Telefoon

Natuurlijk neem ik altijd mijn telefoon mee. Sowieso voor als er, in geval van nood, iets zou gebeuren, maar vooral neem ik hem mee voor de nodige muziek. Zonder muziek op mijn oren vind ik wandelen namelijk een stuk minder leuk. Door te luisteren naar muziek, keer ik tijdens het wandelen makkelijker in mezelf en ben ik mij toch bewust van de omgeving om mij heen. Het klinkt misschien raar, maar met muziek ben ik me bewuster van de omgeving dan zonder muziek.

Oortjes

En dan neem ik ook altijd mijn oortjes mee zodat ik muziek kan luisteren onderweg, zonder dat ik anderen “lastig” val met mijn muzieksmaak. Ik vind het het zelf namelijk altijd vrij irritant als ik de muziek van anderen kan horen zonder dat ik erom gevraagd heb. De oortjes die ik heb zitten niet in de oren, maar ervoor, waardoor je ook omgevingsgeluiden nog goed kunt horen. Iets wat ik persoonlijk wel een fijn idee vind. Zeker wanneer ik in de avond ergens alleen loop, of als ik bijvoorbeeld alleen wandel in het bos. Of ’s avonds wanneer het schemerig of donker is. Dan is het wel fijn dat je ook je omgeving kunt horen. En dat je, op de fiets bijvoorbeeld, veilig deel kunt nemen aan het verkeer.

wandelen
Afbeelding van Jo Stolp via Pixabay

Drinken

Ook heb ik, zeker wanneer ik weet dat ik langere afstanden ga wandelen meestal één of twee flesjes water bij me. En dat hoeven echt geen dure waterflessen te zijn zoals de Air Up. Gewoon een flesje met mineraalwater, of een leeg flesje van thuis met kraanwater is ook al prima. Daarnaast vind ik het vaak ook wel prettig om een flesje cola light of zero (ik merk het verschil tussen die twee niet) mee te hebben. Om af en toe net even een andere smaak te hebben. En als mijn flesje water leeg is? Dan is het tegenwoordig zo dat je heel gemakkelijk een watertappunt in de buurt kunt vinden. Via bijvoorbeeld deze website. Of, misschien nog handiger, download de water spots app (android / Iphone)

Pen en papier

En tja, je bent een schrijfster of je bent het niet, ik heb eigenlijk altijd wel pen en papier mee. Omdat inspiratie zich op ieder moment aan kan dienen. En dan is het wel fijn als ik dat meteen even op kan schrijven. Al is het maar in steekwoorden om later verder uit te werken. Maar het is wel heel fijn om de mogelijkheid te hebben om even snel iets op te schrijven tijdens het wandelen. Want eerlijk is eerlijk, een telefoon is fijn, maar soms gaat gewoon schrijven net even sneller.

Tas

Tja, en dan moeten die spullen natuurlijk ook nog ergens in. Want ik loop niet met mijn drinken in de ene hand en pen en papier in de andere hand. Bovendien, als ik binnenkort ga beginnen aan het Westerborkpad, dan heb ik ook een route boekje bij me voor als de bewegwijzering even iets minder is. Dus dat gaat allemaal mee in een rugtas. Oh ja, en ik heb altijd een extra tasje bij me, want het geld ligt soms letterlijk op straat. Zie ik een blikje of flesje liggen? Ga er dan maar vanuit dat ze bij mij in de tas verdwijnen om uiteindelijk ingeleverd te worden in een statiegeld automaat. Dus zo verdien ik ook nog eens een extraatje tijdens het wandelen.

Wat kan jij absoluut niet missen tijdens het wandelen?

One thought on “Wat neem ik mee tijdens het wandelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top