Wat heb jij in je kast?

Wat heb jij in je kast?

Soms is het goed om even weer orde op zaken te stellen. Om even kritisch door je kasten heen te gaan zodat je weer overzicht hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook daarna overzicht houdt over wat er in je kasten zit?

Moeite

Het is iets waar ik best wel veel moeite mee heb. Overzicht hebben over wat ik in huis heb. Deze week is mijn moeder een paar dagen bij mij. Heel gezellig maar vooral ook heel fijn. Al is het maar om even weer overzicht te krijgen in wat ik heb. Of om dingen weg te doen die ik bijvoorbeeld niet meer draag. En geef toe, soms is het ook gewoon gezelliger om het samen te doen.

kast
Afbeelding van annca via Pixabay

Opschrijven

Ik ben van plan om nu alles op te schrijven wat ik aan levensmiddelen in huis heb. Dan heb ik in elk geval een overzicht van wat ik al heb, waar ik bij het doen van mijn boodschappen weer op terug kan kijken. Denk ik dan bijvoorbeeld dat ik cup-a-soup wil kopen, dan kan ik zien dat ik thuis nog genoeg heb. En zo kan ik dus ook weer besparen op mijn boodschappen.

Ruimte

Door eens goed door de kasten heen te gaan heb ik ook weer meer ruimte in huis. Meer ruimte om mijn voorraad overzichtelijk in de lades te leggen. Ruimte om mijn aanrecht nagenoeg leeg te hebben. En ruimte in huis betekent vaak ook meer ruimte in je hoofd zeggen ze. Dus wie weet.

Kledingkast ordenen

Wat ook fijn is, is om je kledingkast eens te ordenen. Zo zie je ook duidelijk hoeveel kleding je hebt ten opzichte van wat je draagt. Want meestal grijpen we toch vaak naar dezelfde kleding. Ik wel in elk geval. En je kent het misschien wel een chaos in de lade van je ondergoed en sokken. Daarom heb ik een tijdje geleden eens gekeken naar welke opbergsystemen er zijn voor je kledingkast. Ik vond een aantal manden die ik in de lades van mijn kast kan zetten zodat ik in elk geval mijn ondergoed, bh en sokken netjes op kan ruimen. Daarnaast heb ik mijn truitjes en dergelijke opnieuw geschikt, dus ik kan alles weer zien in mijn kast.

Ga jij regelmatig door je kasten heen om alles te ordenen?

3 thoughts on “Wat heb jij in je kast?

  1. Mijn kledingkast ruim ik op, zodra ik merk dat ik geen plaats meer heb voor m’n nieuwe aanwinsten ?

    Voor wat betreft de keukenkasten, meterkast (inloopkast) en soms ook de kelder met voorraden, bedenk ik, wat we de komende week willen eten, dat schrijf ik op. Met dat lijstje kijk ik wat ik daarvoor niet in huis heb een dat komt op m’n boodschappenlijsten. (Ja lijsten, want ik maak er één voor de LIDL en één voor AH.) Vervolgens koop ik ook alleen dat wat op m’n lijstje staat. Kom ik in de winkel iets tegen dat ik zou willen kopen, maar waarvan ik niet zeker weet, of ik het thuis nog heb, koop ik het niet, maar kijk thuis na of het er nog is – meestal is dat zo en als het eens niet zo is, is het het eerste op m’n lijstjes voor de volgende keer boodschappen…

  2. Ja ik ga rond de 3 maanden even door alle kledingkasten. Weggooien doe ik het niet gauw, geef het wel weg. Van mezelf heb ik niet veel kleding, vind het best zonde om kleding/schoenen te kopen die ik toch niet draag. Voor de kinderen ben ik heel gemakkelijk, krijgen maandelijks wel iets nieuws. Oudste draagt niet echt alles.(inmiddels overleg ik met haar wat ze wel mooi vindt voor ik het aan schaf). Terwijl ik de jongste wel de kleren op laat dragen, wordt ook sneller vuil.

    Keukenkasten orden ik 1x per 2 weken. Ik vind het fijn om alles op voorraad te hebben, 1x per 2 maanden slaan we wat meer vlees in, scheelt ook wel in de boodschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top