Overwinning

Overwinning

Vandaag deel ik het gedicht van vorige week hier met je. En natuurlijk is er ook weer een nieuw gedicht van de week op de speciaal daarvoor ingerichte pagina.

Overwinning

Dit gedicht schreef ik in het begin van de corona tijd. Er zat een week vakantie aan te komen en ik wilde heel graag naar mijn ouders. Alleen waren er net weer allerhande maatregelen afgekondigd waaronder de anderhalve meter afstand en het advies om niet te reizen wanneer het niet nodig zou zijn. En ondanks dat ik het bezoek aan mijn familie noodzakelijk vond, hebben we uiteindelijk toch besloten om niet te gaan. Maar dat zorgde er wel voor dat ik mijn gevoelens even moest verwoorden in een gedicht.

Overwinning

Ik gaf het gedicht de titel “overwinning” omdat ik op dat moment heel graag wilde geloven dat we de hele corona pandemie toch echt zouden gaan overwinnen. Ook al zag het er toen nog niet zo heel rooskleurig uit. Maar nu kunnen we toch wel zeggen dat we de pandemie voor het grootste gedeelte hebben overwonnen. Weg is het nog niet helemaal, maar wel beheersbaar nu.

Wat moet je overwinnen?

In het leven is er veel om te overwinnen. Persoonlijke omstandigheden maken soms dat het moeilijk is om door te gaan en te zien wat je wel kan. Dan vraagt het moed en kracht om verder te gaan en te zorgen dat je die moeilijke omstandigheden gaat overwinnen. Met kleine stapjes en soms een grote pas terug.

Wat heb jij overwonnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top