Voetbalgeweld

Voetbalgeweld

De afgelopen dagen werden we in de voetbalwereld opgeschrikt door onnodig geweld. Eerst natuurlijk het incident met de aansteker die Ajacied Davy Klaassen tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. Maar dat was niet het enige incident. En elke keer weer vraag ik me af waar het voor nodig is.

Aanstekers, bier en vechtpartijen

Het gooien van aanstekers of bekers, al dan niet gevuld met bier, is iets wat we natuurlijk wel vaker zien. Ook in minder beladen wedstrijden dan Ajax-Feyenoord of welke topper dan ook. Maar dat maakt niet dat het goed te praten is. Je hoort gewoon niets te gooien ook al gaat het nog zo goed of slecht met je club. Ook al hangt er nog zoveel van een wedstrijd af.

Vechtpartijen voorafgaand aan wedstrijden heb ik sowieso nooit begrepen. Achteraf trouwens ook niet, maar voorafgaand aan een wedstrijd riskeer je een arrestatie waardoor je de wedstrijd sowieso niet zult zien. Waar is dat überhaupt goed voor vraag ik me dan keer op keer af. Niet voor de reputatie van je club in elk geval. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd Fc Eindhoven-PEC Zwolle waarbij gisteren jongeren van 15/16 jaar mishandeld werden na de wedstrijd. Goed, ik ken het verhaal voorafgaand niet, maar voetbalgeweld is gewoon niet goed te praten.

voetbalgeweld
Afbeelding van Ben Kerckx via Pixabay

Jong geleerd…

Mijn zoon had gisteren zijn eerste voetbaltoernooi. En als jochie dat nog niet zo heel lang op voetbal zit en zeker nog niet heel lang in zijn huidige team zit, heeft hij het toch met zijn team heel goed gedaan. Ze sloten het toernooi af met een mooie derde plaats. De teams die eerste en tweede werden waren teams die gewoon ook echt sterker waren en waar ze eerder ook al van verloren. Van het ene team dit keer niet met hele grote cijfers, dus dat was al een opsteker op zich.

Wat mij wel verbaasde waren sommige ouders en trainers aan de kant van het veld. Dat je je kind aanmoedigt en naar de wedstrijd kijkt is logisch. En ja, bij een goede kans houd ik ook wel eens mijn adem in. Maar sommige ouders menen vanaf de kant de rol van trainer over te moeten nemen en vooral naar eigen kind gaat dat dan soms met een hoop gevloek en getier. Om van sommige trainers gisteren maar niet te spreken.

Wat vind jij van het voetbalgeweld?

4 thoughts on “Voetbalgeweld

  1. Ik vind het allemaal zo onnodig dat geweld! Terwijl wanneer Nederland speelt op het EK en WK is iedereen samen één. Kon dit ook maar zo gaan met de clubs.

  2. Vreselijk! Ik begrijp het nut er niet van. Daarom vind ik voetbal niet leuk meer en zal ik ook nooit naar een wedstrijd gaan in een stadion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top