Vakantieherinneringen: Mallorca

Vakantieherinneringen: Mallorca

Mallorca is een eiland waar ik een paar keer op vakantie ben geweest. Ik ben daar geweest met mijn ouderlijk gezin en ik ben er geweest met mijn toenmalig partner. Maar de meest bijzondere vakantie op Mallorca was een vakantie met drie vrouwen.

Zon, vliegen en rollators

Wij hadden geweldig mooi weer de dagen dat we in Mallorca waren. Samen met mijn moeder en mijn oma gingen we op vakantie. Oma wilde graag nog eens naar Mallorca en mijn moeder en ik “offerden” ons op om mee te gaan. Wat een straf was dat haha. Of nou ja… een klein beetje dan voor mij, want ik vind het doodeng om te vliegen. Helemaal als we over zee heen moeten vliegen. En tja, met een eiland ontkom je daar niet aan natuurlijk.

Ons hotel lag aan een hellende weg. Voor mijn moeder en mij niet het grootste probleem, maar mijn oma liep met een rollator. Dus voor haar was het wat zwaarder. Het gebeurde dan ook wel eens dat oma op de boulevard moe was en mijn moeder en ik oma op de rollator zetten zodat wij haar konden duwen. Dat leverde wel bekijks op, maar het was een ideale manier om oma toch mee te krijgen.

mallorca
Image by Malcolm Brook from Pixabay

De kathedraal van Mallorca is zeker een aanrader wanneer je op het eiland bent!

Strand, shoppen en de bus

Natuurlijk brachten we een bezoek aan het strand. Ook al kon oma met de rollator het strand niet opkomen, we konden wel genieten van een prachtige blik over de zee aan één van de cafe’s en restaurantjes langs de boulevard. De vele winkeltjes daar werden maar wat graag bezocht door mijn oma. Een setje kleren die ze in Mallorca heeft gekocht heeft ze nog jarenlang gedragen.

Eén keer gingen we met de bus naar de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca. De uitstap vanuit de bus was echter wat hoog en oma, die kampte met een heupafwijking, kon de bus niet zelf uitkomen. Mijn moeder en ik bedachten ons niet, zetten de rollator van oma buiten en pakten daarna oma allebei bij een arm om haar de bus uit te tillen. En zo konden we toch de hoofdstad onveilig gaan maken.

Illegale activiteiten

Wat we wel veel zagen op de parkeerplaats van ons hotel waren illegale activiteiten. Mensen, volgens mij waren het mensen die haren invlechten, die op de parkeerplaats zaten of stonden, een tafeltje en een stoeltje en kartonnen borden met datgene wat ze aanboden. Een stukje verderop liepen dan een aantal handlangers om te kijken of de politie in aantocht was. Was dat het geval, dan was in een oogwenk alles weg. De borden werden onder auto’s gegooid, het tafeltje en de stoel meegenomen en weg waren ze. En dat altijd net voordat de politie kwam. Een aantal keren hebben we daarnaar gekeken. En zodra de politie weg was? Dan kwamen ze heel snel weer terug alsof er niets gebeurd was.

Een lintje

We hebben heel wat afgelachen tijdens de vakantie en hele mooie herinneringen gemaakt samen. Doordat we heel veel liepen tijdens die vakantie waren we vaak ook blij dat we in bed konden gaan liggen. Steevast was er dan wel één van ons die riep: “Oh, een lintje!” En hoe verder in de week we kwamen, hoe vaker de slappe lach uitbrak om dat lintje. En die uitspraak is er nog altijd één die mijn moeder en ik doen. En altijd weer denk ik dan terug aan die mooie vakantie op Mallorca.

Ben jij wel eens op Mallorca geweest?

Meer vakantieverhalen lezen? Lees dan ook:

4 thoughts on “Vakantieherinneringen: Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top