Vaderdag als je twee moeders hebt

Vaderdag als je twee moeders hebt

Komende zondag is het weer vaderdag. Voor vaders een dag waarop zij in het zonnetje worden gezet nadat de moeders vorige maand aan de beurt waren. Maar wat doe je met Vaderdag wanneer je twee moeders hebt? Of beter gezegd, hoe doet onze zoon dat?

Geen cadeautjes?

Bij Vaderdag horen natuurlijk cadeautjes. Mijn zoon heeft geen vader in beeld. Wij hebben gebruik gemaakt van een anonieme donor. Dat was de manier waarop het ziekenhuis destijds werkte. Als ouders vonden wij het wel belangrijk dat ook hij iets kon maken voor Vaderdag. Ook om te voorkomen dat hij niet mee kon doen met de rest van zijn klas. Op school wordt daar ook nooit moeilijk over gedaan. Het is daar inmiddels gewoon dat mijn zoon voor Moederdag twee cadeautjes maakt en dat hij voor Vaderdag ook gewoon iets maakt.

Toch een cadeautje

Mijn zoon maakt dus met Vaderdag ook altijd een cadeautje. En dat cadeautje gaat dan altijd naar zijn opa hier in Landgraaf. Gewoon omdat hij dan toch iemand een cadeautje kan geven. Als er van school uit een versje gericht aan papa op het werkje kwam, werd dat door de juf meestal ook aangepast voor opa, alsof het gewoon zo hoorde. Voor mijn zoon werkt dit prima en hij vindt het ook niet vervelend dat hij iets voor opa maakt en niet voor een vader. Hij vindt het allang leuk om gewoon iets te kunnen geven en om iets te kunnen maken. Want creatief bezig zijn is iets wat hij echt heel graag doet. Dus als door dit soort dagen zijn creativiteit gestimuleerd blijft worden, juich ik het alleen maar toe, op welke manier hij het dan ook doet.

Hoe vier jij Vaderdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top