Too good to go – red een maaltijd

Too good to go – red een maaltijd

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: Too good to go. Een app om voedsel te kunnen redden voordat het weggegooid wordt. Ik heb hem op mijn telefoon staan en af en toe bestel ik eens een verassingsbox. Wat zit er dan in? En bevalt het me?

Stijgende prijzen

We merken het allemaal, de prijzen blijven stijgen. Vooral in de supermarkten. Maar vergeet ook de benzine prijs niet die inmiddels de 2 euro grens weer gepasseerd is. De inflatie is in juli weer met maar liefst 4,6% gestegen. Vooral producten als vlees en (verse) groenten zijn bijna niet meer te betalen in de supermarkt. Maar gelukkig bestaat er een app waarmee je dit soort producten wat goedkoper kunt bemachtigen. Als je geluk hebt tenminste: de Too good to go app.

too good to go

Verassingspakketten

Nadat je de Too good to go app gedownload hebt (android/Iphone) en je een profiel hebt aangemaakt is het tijd om je omgeving in te stellen. Kies voor een gewenste afstand en je krijgt een overzicht van de winkels die meedoen met de app. Wanneer zij overgebleven voedsel hebben, dan wordt er een pakket aangeboden. Vaak worden er dan gelijk meerdere pakketten aangeboden. Over het algemeen heeft ieder bedrijf dat mee doet vaak een bepaald tijdstip waarop de pakketten online gezet worden. Dan is het vaak ook zaak om zo snel mogelijk te kijken of er een pakket beschikbaar is, want op=op. Al kan het zijn dat op de ophaaldag nog extra pakketten online gezet gaan worden.

Keuze in deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven variëren van tankstations tot supermarkten en van bakkers tot bierspeciaalzaken. Let wel, alcohol mag niet in de pakketten van Too good to go, maar niet-alcoholische dranken natuurlijk weer wel. Wanneer de app gedownload is, dan is het goed om eerst eens rond te kijken welke aanbieders er zijn en een lijstje met je favorieten te maken. Die komen dan altijd als eerste in de app zichtbaar te staan.

Betaalbaar besparen

Een pakket kost € 4,99, tenzij de verkoper anders beslist. Wanneer je een pakket aanklikt dan krijg je ook altijd de gemiddelde waarde van een pakket te zien. Bij supermarkten ligt dat vaak rond de € 14,99. Je bespaart dus tien euro door voedsel aan te schaffen dat de uiterste verkoopdatum bereikt heeft. Moet je dan alles dezelfde dag nog eten? Nee hoor! Vlees, groenten en brood zijn vaak heel goed in te vriezen waardoor je het langer kunt bewaren. Fruit en salades kan je beter wel gelijk opeten of uiterlijk een dag later.

Mijn eigen ervaringen

Meestal probeer ik een pakket te bemachtigen in de supermarkt. Daar zit dan meestal een combinatie in van vlees, brood en groenten waarmee ik mijn vriezer weer kan vullen. Of ik gebruik ingrediënten eruit gelijk om een maaltijd mee te maken. En als je geluk hebt, dan kan het ook zomaar zijn dat er gebak in het pakket zit. Of een smoothie of ander drinken. De pakketten zijn echt elke dag weer een verassing. Het grootste nadeel is dat de pakketten heel erg in trek zijn en vaak al heel snel uitverkocht zijn. Dus vaak vis ik ook net achter het net, maar er zijn ook vaak genoeg momenten dat ik wel een pakket weet te bemachtigen. En echt waar, het is die € 4,99 meer dan waard! Maar ook het broodpakket van de plaatselijke bakker mag er vaak wel zijn. En ook daarbij geldt dan weer dat alles prima in te vriezen is. Ook gebakken stokbrood bijvoorbeeld. Dat haal ik later dan uit de vriezer, doe ik even in de oven en het is weer net alsof je echt vers brood hebt.

Maak jij al gebruik van de Too good to go app?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top