Tina Turner: Simply the best

Tina Turner: Simply the best

Afgelopen week overleed Tina Turner. Een vrouw waar ik, ondanks dat ik haar natuurlijk alleen van haar muziek ken, veel respect voor heb. Een icoon in de muziekwereld. Niet alleen vanwege haar muziek, maar ook vanwege haar uitstraling.

Anna Mae Bullock

Zo werd ze geboren in 1939 in Amerika. En zo leefde ze tot aan haar dood in 2023 in Zwitserland. Op het podium was ze Tina Turner, maar in haar privé tijd was ze ongetwijfeld gewoon Anna zoals haar vrienden en familie haar konden. Een vrouw met een ongelofelijk leven als je bekijkt wat ze allemaal heeft moeten doorstaan en moeten meemaken. Maar ook een vrouw met een ongelofelijke levenslust. En een nooit ophoudende lach op haar gezicht.

Tina Turner

Groot repertoire

Tina Turner heeft natuurlijk een enorm repertoire opgebouwd in haar lange carrière. Wat ik tijdens het zien van een documentaire over Tina Turner heel opmerkelijk vond is dat ze haar misschien bekendste nummer “Private dancer” niet graag wilde zingen. Misschien omdat het, als je kijkt naar haar leven met haar ex-man Ike Turner, voor haar teveel ging over die tijd. Een tijd van mishandeling, pijn en ongelukkig zijn.

What’s love got to do with it

Toen ik in de brugklas zat hadden we nog muziek als vak op school. Tijdens een paar van die lessen bekeken wij met de klas de film “What’s love got to do with it” over het leven van Tina Turner vanaf haar jeugd tot het moment dat ze de moed had om uit haar huwelijk met Ike Turner te stappen. Ze liet alles aan hem na behalve haar artiestennaam. En dat is denk ik voor haar een hele goede zet geweest. Als Tina stond ze immers al op de kaart. En ook al moest ze van niets alles weer opbouwen, die naam had ze en die naam was al bekend. En inmiddels weten we allemaal wel waar het haar heeft gebracht.

Muziek, boeken, musicals

Inmiddels is er een groot scala aan media dat herinnert aan de enorme erfenis van Tina Turner. Zo heeft zij zelf een aantal boeken geschreven over haar leven, is er natuurlijk een enorme verzameling albums met haar muziek en heeft ze zelf meegeschreven aan de musical Tina die tot februari van dit jaar ook in Nederland te zien was. Zelf heb ik deze musical helaas niet mogen zien, maar ik heb wel voorstukjes gezien en natuurlijk bij de musical sing-a-long op de Uitmarkt die ook altijd op televisie uitgezonden wordt was dit ook vaak te zien.

Wat zijn jouw herinneringen aan Tina Turner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top