Grijze haren, ze zijn gespot

Grijze haren, ze zijn gespot

Al een tijdje zie ik ze. Nog niet in grote aantallen, maar ik zie ze wel. En steeds meer. Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn veertigste nog geen grijze haren wilde en dus verf ik. En toch zag ik vandaag alsnog een paar grijze haren. Maar wat doe ik na mijn veertigste?

Betaalbare haarverf

Wanneer ik mijn haren verf dan kies ik eigenlijk altijd voor een mahonie kleur. Ik vind die rode gloed over mijn haar erg mooi. Ik gebruikte voorheen eigenlijk altijd de haarverf van het merk Syoss, maar die is toch best wel aan de prijs. Maar door het gebruik van olie in de haarverf geef je je haar tijdens en na het verven een beetje extra verzorging. Of nou ja, je haar… Dat is eigenlijk gewoon dood weefsel, maar je hoofdhuid krijgt natuurlijk ook een tik wanneer je gaat verven en die kan dan wel wat aandacht en verzorging gebruiken. Dus koos ik er wel bewust voor om een haarverf met verzorgende olie te gebruiken.

Ik dacht een goedkoper alternatief gevonden te hebben in de haarverf van de action. Deze gaf voor mijn gevoel wel wat minder glans aan mijn haar wat ik wel jammer vond, maar deze was vaak in de aanbieding waardoor ik twee verpakkingen kon kopen voor de prijs van één.

Weer later vond ik een, voor mij, nieuwe haarverf. Ik vond deze in de Action. Voor € 2,99 koop ik daar een doosje haarverf en ik moet zeggen dat ik deze verf mooier vind dat die van het Kruidvat. En ook deze haarverf is een Oil&Shine haarverf waardoor je eigenlijk altijd een mooie glans over je haren hebt. Voor mij zeker een blijver.

grijze haren

Veertig en dan?

Nog een week en dan tik ik de veertig aan. En ook al heb ik altijd gezegd dat ik voor mijn veertigste geen grijze haren wil zien, ik moet nu toch ook gaan nadenken hoelang ik nog wil blijven verven. Naast dat ik mijn eigen haarkleur niet heel bijzonder vind, ik vind hem nogal donker namelijk, heb ik ook nog niet het idee dat ik klaar ben om steeds meer grijs te gaan zien. Ook al weet ik ook heel goed dat het er wel bij hoort. Nou ben ik ook niet iemand die heel veel verft, meestal één keer per jaar in het najaar. In de zomer wordt mijn haar door de zon vaak toch lichter, dus dan heb ik een natuurlijke haarverf. Dus ik denk dat ik de komende jaren toch nog wel even blijf verven. Tot… in eerste instantie dan maar mijn vijfenveertigste en daarna zien we wel weer verder. Of ik moet ineens zoveel grijze haren krijgen dat ik een mooie kleurschakering in mijn haar krijg, dan wordt het een ander verhaal denk ik. Maar voor nu… blijf ik in het najaar nog wel even verven.

Wat deed jij toen je je eerste grijze haren ontdekte?

6 thoughts on “Grijze haren, ze zijn gespot

 1. Hoi

  Ik verf mijn haren al vanaf eind 20.
  En nu ik 65 ben nog steeds.
  Vind het niet mooi gris haar, vind het muizig.
  Ik haal de verf in Duisland bij de DM. Duurste verf 5.95. Kost hier 18 euro.
  Mijn Oma heeft haar haren geverfd tot haar 82ste.

 2. Och ik heb ook wel geverfd. En ik heb ook geblondeerd. Was er op een gegeven moment klaar mee. Steeds weer uitgroei. Bah. En toen bleek dat ik heel mooi gemêleerd(noem je dat zo?) grijs werd.

 3. Nu bijna 50 en er valt niet tegen de grijze haren op te ververven, ik heb ze dan ook geaccepteerd.

 4. Ha, vorige week heb ik ook Syoss gebruikt om mijn haren te verven en ik vond het een verf die zich heel goed in mijn haar mengde. Ja, ik ben er best tevreden over.
  Ik heb al sinds heel jonge leeftijd grijze haren. Twee jaar terug mijn grijze haren laten doorgroeien. Maar deze lente koos ik toch weer voor kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top