STOK: Jij kunt mij helpen

STOK: Jij kunt mij helpen

Vandaag weer een nieuw artikel in mijn strijd tegen overtollige kilo’s; mijn Stok dus. Een artikel waarin ik uitleg hoe jij mij kunt helpen. En welke stappen ik nieuw wil gaan nemen. Daarnaast deel ik een klein stukje over mijn voortgang met je.

Voortgang

Laat ik maar beginnen met de voortgang. Het gaat niet snel, sterker nog, het gaat soms met 100 of 200 gram per week. Maar er is over het algemeen wel sprake van een dalende lijn. En dat is natuurlijk goed. Het hoeft ook niet heel snel te gaan, want hoe sneller je veel kilo’s afvalt, hoe sneller ze ook weer terug kunnen komen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net vakantie gehad en dus weer wat gewicht erbij, maar dat gaat er ook weer af. Daar ben ik van overtuigd.

helpen

Challenge

Met mijn moeder en mijn zus hebben we een kleine, en zeer waarschijnlijk wel haalbare, challenge bedacht. Vier kilo verliezen voor de Kerst. Nou lijkt vier kilo natuurlijk niet heel veel, maar toch is het ook wel een kleine uitdaging. Immers, als het gewichtsverlies soms met 100 of 200 gram gaat… dan moeten andere weken toch wel sneller gaan. In elk geval gaan we ervoor om die vier kilo voor de Kerst kwijt te zijn. En dan is daarna het doel om met Kerst en oud&nieuw natuurlijk die vier kilo niet weer helemaal bij te komen.

Hoe dan?

Tja en dan is het de vraag hoe ik wil proberen die vier kilo (of meer natuurlijk) te verliezen. Ik heb al vaker aangegeven dat ik meer wil gaan wandelen. En dat is dan ook precies wat ik wil gaan doen. Maar niet alleen wandelen, ik wil ook meer gaan fietsen. Zeker in de weken waarin mijn zoon bij zijn andere moeder is. Dan is het voor mij net wat makkelijker om even de deur uit te gaan voor een wandeling of een fietstochtje. Het grootste valkuil daarin is toch wel dat ik een hekel heb aan lopen of fietsen in de regen. Of nou ja, de deur uitgaan op het moment dat het regent. Als ik onderweg ben en het gaat regenen, tja dat is dan gewoon pech. Maar op het moment dat het regent en ik moet dan de deur uit, dan stel ik dat het liefste uit. Met de herfst waar we nu in zitten is dat natuurlijk af en toe al een uitdaging op zich. En ik weet niet heel goed wat me daarbij kan helpen om toch die stap buiten de deur te zetten.

Stappendoel

Daarnaast wil ik het stappendoel op mijn horloge weer gaan verhogen naar minimaal 5000 stappen op een dag. Want hoe meer stappen, hoe meer ik mijn lichaam ga helpen om het verbrandingsproces aan te wakkeren en daardoor hopelijk sneller gewicht te verliezen. Ik weet dat men adviseert om 10.000 stappen per dag te zetten, maar geloof me, op een vrije dag en zeker wanneer het dan ook nog eens regent, is 5000 stappen al een uitdaging voor me. En dus zet ik mijn doel eerst op 5000 stappen. Overigens adviseert de hartstichting een minimum van 8000 stappen per dag. Scheelt toch weer 2000.

Volg en help mij

Er is nog een manier waarop jij mij kunt helpen om mijn doelen te bereiken. Hierboven zie je mijn Strava overzicht. Daar kan je ook doorklikken naar mijn Strava-profiel. Heb jij ook Strava? Dan is het misschien leuk om me te volgen en mijn activiteiten te zien. Bij Strava kan je ook kudos geven wanneer iemand een activiteit heeft gedaan. Dat is natuurlijk ook leuk om elkaar zo aan te moedigen. Gelijk ook even een noot voor mezelf: ik mag dat zelf ook wel wat vaker gaan doen. Ga jij mij volgen? Volg ik jou ook.

Wat voor doelen zou jij jezelf willen stellen?

3 thoughts on “STOK: Jij kunt mij helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top