Nanowrimo

nanowrimo

Nanowrimo

Het is weer bijna november, dat betekent dat Nanowrimo weer op het punt staat om te beginnen. En ik ga weer meedoen. Weer een poging doen om die 50000 woorden te halen. In dit artikel vertel ik je meer over Nanowrimo en mijn doel voor dit jaar.

Wat is Nanowrimo?

Nanowrimo staat voor National novel writing month. Ontstaan vanuit Amerika met als doel om in een maand 50.000 woorden te schrijven. Die 50.000 woorden komen overeen met het gemiddelde aantal woorden in een boek van 120 tot 150 pagina’s. Dus ben jij een fervent lezer? Ga dan maar eens na hoeveel woorden je al gelezen hebt. 50.000 woorden in 30 dagen komt neer op 1667 woorden per dag. Een behoorlijke uitdaging dus. Maar door hier aan mee te doen helpt het mij vaak om weer even in de schrijfflow te komen.

Nanowrimo
Image by Dorothe from Pixabay

Waar ga ik over schrijven?

Ik ben van plan om dit jaar meerdere korte verhalen te gaan schrijven over verschillende onderwerpen. Die ga ik dan in een wordbestand in elk geval als aparte verhalen achter elkaar zetten. Of het een boek gaat worden? Geen idee. Misschien, misschien niet. Zover ben ik op dit moment nog niet echt met nadenken hierover. Misschien dat ik ze ook wel ga gebruiken voor een serie op mijn blog of dat ik ze op een andere manier ga publiceren. Ik weet het nog niet. Voorlopig staat er nog geen woord in de computer, dus lijkt het me goed om eerst te schrijven en pas daarna te kijken wat ik ermee wil doen.

50.000 woorden???

50.000 woorden. Het zijn er ontzettend veel. En natuurlijk heb ik gewoon mijn eigen werk en andere activiteiten. Maar het schijnt dat als je geconcentreerd een uur tot anderhalf uur achter elkaar schrijft, dat het dan haalbaar moet zijn. Niet dat ik dagelijks anderhalf uur vrij ga, kan of wil maken, maar toch. Gelukkig heb ik ook altijd wel ergens pen en papier bij de hand of mijn telefoon zodat ik toch tussendoor in mijn pauzes van het werk wat kan schrijven en dat soort momenten.

Eerdere Nano projecten

Dit wordt voor mij de vijfde keer dat ik meedoe met Nanowrimo. En heel eerlijk? De 50.000 woorden heb ik nog nooit gehaald. Maar dat is voor mij persoonlijk ook niet het doel. Ik vind het vooral fijn om in die maand toch even mijn schrijfskills weer naar voren te halen. Ik probeer wel altijd zo ver mogelijk te komen om de 50.000 woorden te bereiken. Door Nanowrimo is uiteindelijk in 2021 ook mijn derde gedichtenbundel verschenen. Daaraan ben ik begonnen te werken tijdens Nanowrimo in 2020.

Als jij zou gaan schrijven, waar zou het dan over gaan?

4 thoughts on “Nanowrimo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top