STOK: het nadeel van gewichtsverlies

STOK: het nadeel van gewichtsverlies

Vandaag eens even een artikel in de rubriek over de strijd tegen de kilo’s met een hele kleine negatieve inslag. Waarom? Gewichtsverlies kan je namelijk geld kosten. Of nou ja, beter gezegd, als je het goed doet, dan gaat het je uiteindelijk geld kosten. Zo ook mij. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel.

Dalende lijn

Ja, er is nog steeds een dalende lijn te zien op de weegschaal. Zo dalend dat ik inmiddels in een ander tiental beland ben! Dat heeft even geduurd, maar het is inmiddels gelukt. En daar ben ik, naast blij mee, ook trots op. Want ik heb het wel mooi helemaal zelf gedaan. Toch stiekem weer een kleine overwinning op mezelf. En nu op naar het volgende tiental. En ook dat gaat me vast wel lukken. Ik heb er in elk geval vertrouwen in dat het gaat lukken.

gewichtsverlies
Afbeelding van Mohamed Hassan via Pixabay

Maatje minder

Tja en gewichtsverlies betekent dan ook een maatje minder in de kleding. Of nou ja, één maatje? Ik kon laatst een broek kopen die maar liefst twee maten minder was dan de broek die ik aan had. Dat had ik niet echt verwacht. Wel dat ik een maat kleiner kon, want de broek die ik droeg kon ik echt niet meer dragen zonder riem. Dus ik ging er vanuit dat ik zeker wel een broek in één maat kleiner kon kopen. Maar dat bleken er dus twee te zijn. Dat gaf toch een behoorlijke boost om door te gaan. En nou maar hopen dat ik snel weer een nieuwe broek moet kopen die een maat kleiner is. Maar ook weer niet te snel, want dan wordt het toch wel wat prijzig haha.

Niet mijn hobby

Overigens, het kopen van kleding is absoluut niet mijn hobby. Ik vind het verschrikkelijk om naar een winkel te moeten gaan, te kijken wat er is en dan… net bij die ene leuke broek je maat niet te vinden. Want dat is meestal het geval. Dan zie ik een broek die ik leuk vind en dan blijkt dat hij er net niet in mijn maat is.

Wat ik vaak doe op het moment dat ik vind dat ik nieuwe kleding nodig heb, is dat ik eerst online ga kijken. Bijvoorbeeld bij BonPrix. Dat is toch wel één van de winkels waar ik denk ik het meeste koop aan kleding. En ja, dat is online, maar eigenlijk past altijd alles wat ik daar bestel. Bovendien is het makkelijk omdat ik er de deur niet voor uit hoef. Of nou ja, alleen om het pakketje op te halen. Ik laat het namelijk eigenlijk altijd bij een PostNL afleverpunt bezorgen, dan bespaar ik alvast een euro op de verzendkosten. En ik koop vrijwel altijd producten die in de sale zijn.

Je zult mij dus niet snel in de nieuwste mode zien lopen, want die is gewoon een stuk prijziger dan de producten die in de sale zijn. Terwijl er qua kwaliteit echt geen verschil in zit. Ik heb het er simpelweg gewoon niet voor over om veel geld uit te geven aan kleding als ik daar ook minder aan uit kan geven. Door het gewichtsverlies moet ik ook voor komende zomer maar eens gaan kijken naar nieuwe broeken. Want het is natuurlijk niet handig als ik dan geen passende kortere broeken heb. En dus ben ik online maar vast gaan kijken naar korte broeken.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Vooral doorgaan

Natuurlijk is het niet altijd even handig wanneer je door je gewichtsverlies nieuwe kleding moet kopen. Want laten we eerlijk zijn, met één nieuwe broek red je het uiteindelijk niet. Maar goed, het is wel een begin en gelukkig hoef je ook niet in één keer je hele garderobe te vernieuwen. Wel is het zaak om te voorkomen dat je weer in de oude kleding gaat groeien natuurlijk. En dus blijft het credo natuurlijk vooral doorgaan. Doorgaan met die dalende lijn. En dat is waar ik zeker voor wil blijven gaan. De dalende lijn die is ingezet, wil ik door blijven trekken.

Ben jij een shopaholic?

One thought on “STOK: het nadeel van gewichtsverlies

  1. Nee ik koop niet vaak nieuwe kleding. Duidelijk te zien aan oude foto ’s in mijn kleding kast. Maar mijn favoriete kleding zaak is maudd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top