Blogprompt: wat vind ik het leukst aan schrijven?

blog

Blogprompt: wat vind ik het leukst aan schrijven?

Wat vind je het leukst aan schrijven?

Vandaag weer een artikel in de reeks blogprompt artikelen. De vraag “wat vind jij het leukst aan schrijven” sprak mij wel aan. En dus ga ik je daar vandaag een antwoord op geven. Waarom vind ik schrijven leuk en wat maakt het dat ik dat leuk vind en graag doe? Je leest het in dit artikel.

Waarom vind ik schrijven leuk?

Tja, dat vraag je je misschien af. Want schrijven is niet iets wat ik zomaar even doe. Of nou ja, als ik eenmaal mijn vingers over het toetsenbord laat gaan, dan gaat het eigenlijk wel vanzelf. Of wanneer ik mijn pen over het papier laat gaan overigens, want ik schrijf net zo lief “ouderwets” met pen en papier als op het toetsenbord. Dus ja, ik vind schrijven leuk. Het geeft me de vrijheid om mijn gedachten aan papier of scherm toe te vertrouwen. Me te uitten. En om verhalen te schrijven over dingen die me bezig houden. En natuurlijk om artikelen te schrijven voor op mijn blog. Dat ik met mijn schrijfsels ook nog wat kan verdienen is natuurlijk helemaal heel erg leuk. Maar dat is voor mij niet persé de hoofdreden om te schrijven.

schrijven

Gevoelens

Als klein meisje schreef ik al. Vaak korte verhaaltjes die ik later in de prullenbak gooide. Bewaard heb ik ze helaas nooit. Pas later ging ik het schrijven gebruiken om mijn gevoelens te uitten. Dat deed ik dan in de vorm van gedichten, waardoor later mijn drie gedichtenbundels verschenen. Mijn gevoelens beschrijven in gedichten doe ik nog altijd. Maar mijn schrijfwerk heb ik uitgebreid door mezelf beschikbaar te stellen als tekstschrijver. Dat deed ik eerder ook vaak al wel, maar dan deed ik het vrijwillig. Vanaf april doe ik dat ook professioneel. Gewoon onder mijn eigen naam. En helemaal volgens de regels, dus ik geef het netjes op aan de Belastingdienst, betaal er gewoon BTW over en dat soort dingen. Mijn eigen onderneming dus als tekstschrijver. En mijn blog? Dat is daar een verlengde van. Het kan daarom ook voorkomen dat er op mijn blog artikelen verschijnen waar ik voor betaald heb gekregen.

Passie

Schrijven is gewoon mijn passie. Daarom blijf ik dat ook doen. Hier op mijn blog, als gastblogger op andere blogs. Dat doe ik overigens vaak wel gratis omdat ik daarmee ook mijn eigen zichtbaarheid kan vergroten. En dat doe ik alleen als ik het idee heb dat ik iets toe te voegen heb aan de blog van de persoon waar ik voor mag schrijven. En heel eerlijk? Verdienen met schrijven doe ik nog niet veel. Voornamelijk komen de inkomsten nu uit affiliate links en de adwords advertenties op mijn blog. Door een simpele klik op één van de advertenties kan jij mij helpen bij het verkrijgen van inkomen. Maar ook wanneer dat niet gebeurt blijf ik gewoon schrijven hoor. Want schrijven is mijn manier om deel te nemen aan de samenleving. In gesproken woorden ben ik niet goed, dus laat mij maar lekker schrijven.

Wat vind ik nou het leukst aan schrijven?

Maar wat vind ik nou het allerleukst aan schrijven? De vrijheid die ik heb om mijn woorden kwijt te kunnen. Ik kan volledig op mijn manier bepalen hoe en wat ik wil delen. En op welke manier. In een gedicht, een verhaal, een cursus, een artikel. Het geeft vrijheid, maakt me blij en zorgt dat ik kan zijn wie ik ben. Het maakt me gewoon gelukkig. En dat is denk ik in het leven het belangrijkst. Dat je gelukkig kunt worden van dat wat je doet en dat je kunt doen waar je blij van wordt. En dus schrijf ik nog even lekker door. Voor mezelf en voor mijn lezers. En natuurlijk voor opdrachtgevers die hopelijk in grote getale gaan komen in de toekomst.

Houd jij van schrijven? Waarom wel of niet?

2 thoughts on “Blogprompt: wat vind ik het leukst aan schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top