Recreatiepark de Leistert, paradijs voor ontspanning en plezier

Recreatiepark de Leistert, paradijs voor ontspanning en plezier

Recreatiepark De Leistert is een vakantiepark waar ik als klein meisje kwam. Ik heb daar leuke herinneringen aan en we hebben daar goede vrienden leren kennen waar wij nog altijd contact mee hebben. De Leistert ligt in Roggel, Limburg en ik hoor vaak goede verhalen over het park. Tijd om eens te kijken hoe het park er uit ziet en hoe een vakantie daar invulling zou kunnen krijgen.

Parkaccomodaties

Wanneer je naar de plattegrond van de Leistert kijkt, zie je dat het park uit twee delen bestaat en toch heel duidelijk ook één geheel is. Aan de ene kant van de plattegrond zie je namelijk de camping, het gebied zoals ik dat nog ken als klein meisje. Aan de andere kant het bungalowpark dat bijgebouwd is in de loop der jaren. Overigens is ook op de camping wel één en ander veranderd. Zo heb je nu ook de mogelijkheid om een safaritent te huren, kan je een cabin huren of een lodge. En je kunt het zo privé maken als je zelf wilt. Je kunt er zelf voor kiezen om een eigen sanitairgebouw met sauna te hebben op je kampeerplaats.

Voor mij gaat het met zoveel luxe eerlijk gezegd niet meer om echt kamperen. Ik houd er wel van om vanuit mijn kampeerverblijf gewoon even te moeten lopen naar het toilet, douches te moeten delen en dat soort dingen. Dat hoort er voor mij gewoon bij. Maar ik kan me voorstellen dat het soms prettig is om dat wel dichtbij te hebben.

Leistert privé sanitair
Privé sanitair unit met verwarming, toilet, douche, wastafel en een vaatwasser

Faciliteiten

De Leistert onderscheidt zich door zijn uitgebreide scala aan parkfaciliteiten. Toen ik vroeger op de camping was, had je de roeivijver, een grote speeltoren in de speeltuin en natuurlijk een subtropisch zwembad. Daar zochten mijn ouders campings op uit; een zwembad moest er zijn. Hoe leuk is het dan om te zien dat die dingen er nog steeds zijn. De speeltoren moet er al zeker 25 tot 30 jaar staan schat ik zo en zal nog steeds uren aan speelplezier geven aan kinderen.

Waar ik vroeger al veel in het zwembad te vinden was wanneer er geen animatie was, zul je me nu nog steeds in het zwembad zien. Ik vind het heerlijk om baantjes te trekken of me gewoon mee te laten nemen door de stroomversnelling. Maar ook gek doen met mijn zoon mag natuurlijk in het zwembad niet ontbreken. Hij is ook een echte waterrat en kan uren in het water liggen. Of nog liever gaat hij van de glijbaan en de “bommetjes” mogen zeker niet ontbreken.

Naast het zwembad is er natuurlijk ook een restaurant en een snackbar. Of een supermarkt als je liever zelf kookt. Naast het zwembad en de horeca zijn er nog tal van sportfaciliteiten, zoals tennisbanen en een golfbaan. Dat is aan mij dan weer wat minder besteed. Wat ik wel weer interessant vind is het aanbod aan wellnessfaciliteiten, zoals een luxe spa en wellnesscentrum. Op de Leistert hoef je je dus zeker niet te vervelen, ongeacht je interesses.

leistert speeltoren

Kindvriendelijk

Maar wat De Leistert echt bijzonder maakt, is de doelstelling van het park om een omgeving te creëren waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven en ouders zich geen zorgen hoeven te maken. Door de aanwezigheid van tal van speeltuinen verspreid over het park, en het animatieteam met Pluck en Pien organiseert dagelijks een scala aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Bij slecht weer is er een heuse binnenspeeltuin waar ook mijn zoon zich ongetwijfeld zal vermaken terwijl ik daar kan ontspannen door te lezen of te schrijven.

Wil ik terug?

Ik wil zeker nog een keer gaan kijken op de Leistert en wie weet, als het financieel allemaal zou kunnen een keer op het park verblijven. Op de website van het park is een overzichtelijke boekingsmodule te vinden. Zo kan je nu al boeken voor het vakantiepark in de krokusvakantie. Ik ga beginnen met sparen in elk geval!

Ben jij ooit op de Leistert geweest? Wat zijn jouw herinneringen aan het park?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top