Professionaliseren; het begint met oriënteren

Professionaliseren; het begint met oriënteren

Nu ik weer wat langer aan het bloggen ben krijg ik er steeds meer zin en plezier in. En krijg ik steeds meer het gevoel dat ik wil professionaliseren. Zo nu en dan zal ik je dan ook meenemen in de transformatie van mijn hobby naar een professie.

Gratis bloggen, goed om te professionaliseren?

Om het bloggen weer op te starten ben ik begonnen met een gratis blog. Het adres van mijn blog heeft naast mijn eigen naam ook de naam van het platform waar ik op schrijf in zich. WordPress. En daar is op zich niets mis mee, maar ik merk wel dat ik tegen beperkingen aan begin te lopen. Zo kan ik bijvoorbeeld in mijn gratis versie geen zogenaamde plugins gebruiken om bepaalde dingen makkelijker te laten lopen op mijn blog. Ook het gebruiken van affiliate links waar ik inkomsten uit kan halen is op deze site een beperking.

professionaliseren
Foto door Pixabay op Pexels.com

Eigen domein

Omdat ik dus heel graag nog meer wil groeien met mijn blog en daar ook graag inkomsten uit wil halen ben ik rond aan het kijken om toch over te gaan naar een eigen website. Met een eigen domeinnaam dus. Een site waarbij ik meer kan dan met mijn gratis site. Waar ik wel de juiste plugins kan installeren en waar ik “gewoon” mijn affiliate links kan plaatsen.

Alleen… een website kost natuurlijk geld. Dus ik ben nu eerst aan het onderzoeken waar ik betaalbaar mijn blog kan hosten en vanaf waar ik kan werken aan een steeds meer groeiende en succesvolle blog.

Wat zou jij over hebben voor een eigen site? Of als je die hebt, waar host je die?

9 thoughts on “Professionaliseren; het begint met oriënteren

  1. Een eigen domeinnaam staat inderdaad mooier en professioneler. Dat hoeft echt niet duur te zijn. Voor een tientje kun je het wordpress.com adres laten doorverwijzen naar patrciaheres.nl of .com of zo. Je betaalt dan alleen voor de domeinnaam niet voor de hosting.

  2. Ik blog ook gratis inderdaad, maar het is vooral om potentiele klanten naar mijn webshop te trekken. Het bloggen is geen doel op zich.

  3. Ik host bij Vimexx. Ik heb over de jaren meerdere hostingbedrijven gehad en bij de een-na-laatste ‘verhuizing’ ging er heel veel mis. Ik ga dus nu ook niet meer veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top